Melkaanvoer

Cheddar

Analyse Zuivel

Veel minnen, maar toch vertrouwen in zuivelmarkt

Cheddar noteert nog een klein plusje, voor het overige zijn er overal minnetjes te noteren op de zuivelmarkt. Voor een deel gaat het om kleine minnetjes, zoals bij rauwe melk, boter en de meeste kazen, bij de poeders, room en vooral magere melkconcentraat worden het stevige minnen.
13 Mei 2022
melkveebedrijf koeien weidegang Agrifoto2

Analyse Melk

Nederlandse melkaanvoer houdt dalende trend vast

De Nederlandse melkaanvoer blijft stevig onder het niveau van de afgelopen jaren liggen. Ook in april is het volume melk dat bij de verwerkers is aangeleverd fors lager. Daarbij valt de vetproductie relatief nog lager uit. De melkaanvoer ligt daarmee dit jaar op het laagste niveau sinds 2016, een jaar na het einde van het melkquotum.
10 Mei 2022
Glanbia

Nieuws Melk

Ierse melkaanvoer kleiner, Glanbia snijdt in quota

Net als in andere grote Europese zuivellanden loopt nu ook in Ierland de melkaanvoer wat terug ten opzichte van één jaar eerder. Glanbia anticipeert vrijwel direct op de krappere aanvoer door maatregelen die de voorjaarspiek in melkaanvoer af moeten vlakken, deels te schrappen.
3 Mei 2022
melk zuivel Verenigde Staten

Nieuws Melkaanvoer

Melkproductie VS opnieuw in het rood

De melkproductie in de Verenigde Staten bleef ook in maart onder het niveau van vorig jaar. Wel houden Amerikaanse melkveehouders weer meer koeien aan, nu de prijzen oplopen.
26 April 2022
koeien Nieuw-Zeeland

Nieuws Melkaanvoer

Melkers in Nieuw-Zeeland geven nu toch weer gas

In de afgelopen maanden liet de melkproductie in Nieuw-Zeeland een grote achterstand zien, maar die is maart behoorlijk ingelopen. Hoewel nog steeds sprake is van een jaar op jaar-daling is het verschil veel minder groot dan die was.
22 April 2022
melk melken melkrobot

Nieuws Melk

Duitse melkaanvoer blijft zich vrij zwak ontwikkelen

De Duitse melkproductie blijft nog altijd aan de krappe kant. De melkaanvoer over februari lag een fractie onder het voorjaarsniveau.
21 April 2022
melk melken melkrobot

Achtergrond melk

Melkprijs maart schiet omhoog in Nederland

Vergeleken met het zuinige plusje van februari schoot de gemiddelde gangbare melkprijs in maart als een pijl omhoog. Voor april lijkt het weer iets kalmer te gaan. 
13 April 2022
melkveebedrijf koeien weidegang

Nieuws Melkproductie

Voorjaarspiek ver weg in Nederlandse melkaanvoer

De Nederlandse melkaanvoer viel in maart opnieuw lager uit dan in dezelfde maand het jaar daarvoor. Daarmee wordt de trend in de nationale melkproductie voortgezet. De gehaltes dalen nog sneller dan het volume. Bovendien is van een seizoensmatige productiestijging geen sprake. Integendeel zelfs.
12 April 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief