Melkaanvoer

melk melken melkrobot

Nieuws Melk

Amerikaanse melkaanvoer lager van start in 2024

De Amerikaanse melkaanvoer maakte in januari ten opzichte van een jaar eerder een trage start. Met 8,3 miljoen ton daalde de melkaanvoer ten opzichte van dezelfde maand in 2023 met 0,9%, zo geeft het USDA aan.
27 Februari 2024
melkveebedrijf koeien ierland

Nieuws Melk

Ierse melkaanvoer zakt nog dieper weg

De Ierse melkaanvoer is nog dieper weggezakt, zo blijkt uit de laatst gepubliceerde cijfers van Eurostat. Noël Murphy, voorzitter van het Ierse Zuivelcomité ICMSA, uit dan ook zijn zorgen.
13 Februari 2024
melken

Nieuws Melk

Europese melkproductie stevent op trendbreuk af

De Europese Commissie voorziet dat het aantal koeien in de Europese Unie in 2035 met 13% is gedaald, vergeleken met de gemiddelde omvang tussen 2021 en 2023. Dit als gevolg van strengere milieuwetgeving in diverse lidstaten. De productie per koe blijft toenemen, maar de groeisnelheid loopt wel terug.
8 Februari 2024
koeien

Nieuws melk

Stijging melkaanvoer in 2023 spaarzaam lichtpuntje

De Nederlandse melkaanvoer is vorig jaar licht gestegen ten opzichte van het jaar ervoor. Dit is volgens voorzitter Arjan Schimmel van ZuivelNL een van de weinige lichtpunten die zijn te noemen in terugblik op het voorbije jaar 2023.
10 Januari 2024
melkveebedrijf koeienstal

Nieuws Melk

Nederlandse melkaanvoer dieper in het rood

De melkaanvoercijfers over oktober laten een daling zien ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. In volume bekeken is het verschil aanzienlijk groter dan een maand eerder. En wanneer we op de gehaltes inzoomen, ontstaat er helemaal een groot verschil. Het effect van blauwtong laat zich gelden. 
10 November 2023
FrieslandCampina Jan Derck van Karnebeek

Nieuws melk

3 miljard kilo minder melk geen uitgemaakte zaak

Een vermindering van de Nederlandse melkproductie met misschien wel 3 miljard kilo door reductie van het aantal koeien, is nog lang geen uitgemaakte zaak. Dit is de inschatting en overtuiging van CEO Jan Derck van Karnebeek van FrieslandCampina.
9 November 2023
Albert de Groot Joep Rats

Interview De Groot en Rats

Harder op de trom slaan voor belang zuivelsector

Met een nieuwe voorzitter én nieuwe directeur is de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) goed geschoeid om de grote uitdagingen waar ze voor staan op te pakken. Dat de uitdagingen in tijden van de voortdurende stikstofdiscussie groot zijn, valt natuurlijk niet te ontkennen. Een van de aspecten waar de branchevereniging voor pleit, is behoud van voldoende schaal. Hierin wil de NZO nadrukkelijk wegblijven van uit de lucht gegrepen cijfers en getallen. 'De discussie moet op basis van feiten gevoerd worden.'
10 Oktober 2023
koeien Verenigde Staten

Nieuws Melk

Amerikaanse melkaanvoer pakt opnieuw lager uit

De melkproductie in de Verenigde Staten noteert over augustus voor de tweede maand op rij een daling vergeleken met vorig jaar. Wel valt de daling minder groot uit dan in juli, zo blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA).
20 September 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden