Carbon credits

natuur Natuurbeheer

Nieuws Biodiversiteit

Natuurgebieden met strikje erom naar de beurs

Investeerders met een groen hart kunnen gaan beleggen in 'natural asset companies' (NAC), ofwel natuurwaarde-bedrijven. Dit hebben de aandelenbeurs in New York en de Intrinsic Exchange Group (IEG) bekend gemaakt.
24 September 2021
gras grasland melkveebedrijf maaien ruwvoer

Nieuws Melk

FrieslandCampina lanceert tool koolstofvastlegging

FrieslandCampina lanceert samen met andere voedingsreuzen een methodiek om de koolstofvastlegging in rundvee-productiesystemen te berekenen en te gebruiken als betrouwbaar (af)rekenmodel
24 September 2021
groenbemester phacelia

Nieuws Rabobank

Eerste koolstofboeren VS aan slag voor Carbon Bank

Rabo Carbon Bank lanceert een pilot in de Verenigde Staten met carbon farming. Het is het eerste grote koolstofproject van de bank in Noord-Amerika. In de pilotfase kunnen klanten van Rabo AgriFinance deelnemen en de in de bodem opgeslagen koolstof verkopen.
13 September 2021
zonnepanelen zonneenergie Verenigde Staten

Nieuws Energie

Amerikanen zien meer in zonneparken dan CO2

Amerikaanse boeren hebben meer belangstelling voor zonnepanelen dan voor het verkopen van CO2-rechten. Zo'n 2,6% van de ondervraagde boeren heeft een overeenkomst voor zonnepanelen, terwijl 1% deelneemt aan het nieuw opgezette CO2-rechten systeem
15 Juli 2021
grondbewerking groenbemester phacelia

Nieuws Klimaat

Bayer begint project met koolstofboeren

Chemieconcern Bayer breidt haar Carbon Initiative uit naar Europa. Zo'n 25 boeren in 7 landen starten met carbon farming. Het doel van het programma is om agrarische ondernemers te stimuleren om klimaatvriendelijk te boeren.
29 Juni 2021
groenbemester

Achtergrond Klimaat

CO2-projecten bij de vleet, nu verdienmodel boer nog

Bedrijven die CO2 uitstoten, gaan samenwerken met boeren die extra maatregelen nemen om CO2 langdurig als organische stof vast te leggen in de bodem. De theorie klinkt veel belovend en diverse partijen verkennen de commerciële mogelijkheden. Maar wat gaat het de boer opleveren?
27 Mei 2021
akkerbouw suikerbieten bietenplant bietenveld

Nieuws Klimaat

Planten nemen minder CO2 op dan vroeger

Planten spelen een belangrijke rol bij het uit de atmosfeer halen van CO2. Het gas is essentieel voor de fotosynthese. Een hogere concentratie CO2 in de lucht stimuleert de fotosynthese in de plant en werkt als het ware als een meststof. De hogere CO2-concentraties in de lucht van de laatste eeuw zouden daardoor positief uit kunnen pakken voor de plantengroei. In de praktijk blijkt het effect minder van volgens de modellen verwacht kan worden.
12 April 2021

BB TV Barbara Baarsma

'Boeren kunnen verdienen aan carbon-credits'

Nederland is sinds deze maand een nieuwe bank rijker: de Rabo Carbon Bank. Carbon-credits zijn de valuta van deze bank, die agrarische ondernemers kunnen verdienen met CO2-reductie en -opslag. Hoe dat precies werkt, vertelt Barbara Baarsma, de kersverse CEO van Rabo Carbon bank, in een exclusief interview met Boerenbusiness. 
22 Maart 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden