Vleesexport

export Scheepvaart

Inside Varkens

Meeste varkensvlees uit Amerika gaat naar China

De varkensvleesexport van de Verenigde Staten heeft over de maand augustus positieve resultaten geboekt, zo blijkt uit de nieuwe cijfers van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA). Opvallend is dat China de belangrijkste bestemming blijft voor varkensvlees uit de Verenigde Staten.
14 Oktober 2019
export haven Scheepvaart

Inside Varkens

Varkensvleesexporteurs profiteren van vraag China

De Europese exporteurs van varkensvlees profiteren volop van de vraag uit China, zo blijkt uit de nieuwste exportcijfers. In de eerste 7 maanden van het jaar is de export richting dat land namelijk met 43,1% gestegen. Ook de varkensvleesexport naar Vietnam is fors toegenomen.
10 Oktober 2019
varkensvlees vlees

Inside Varkens

Japan importeert iets meer varkensvlees

Japan heeft over de eerste 8 maanden van het jaar 2,1% meer varkensvlees geïmporteerd dan in dezelfde periode vorig jaar. Daarbij laat vooral de varkensvleesimport uit Nederland een behoorlijke groei zien.
9 Oktober 2019
varkensvlees vlees

Inside Varkens

Wordt Spanje grootste leverancier van China?

De varkensvleesexport vanuit Spanje naar China bedroeg over de eerste 7 maanden van het jaar €506,1 miljoen, zo blijkt uit nieuwe gegevens van de Chinese douane. Het land is daarmee op weg om de grootste exporteur van varkensvlees naar China te worden.
3 Oktober 2019
slachterij varkenshouderij varkensvlees

Inside Varkens

Verenigd Koninkrijk voert weer meer varkensvlees uit

De varkensvleesexport vanuit het Verenigd Koninkrijk ligt over juli 12% hoger dan in dezelfde maand vorig jaar. Dat tonen de nieuwste cijfers van de overheidsinstantie HMRC aan. Ook op jaarbasis is een stijging van meer dan 10% gerealiseerd. Zet het land weer een record neer?
19 September 2019
slachterij varkensvlees varkens - agri

Inside Varkens

Varkensvleesexport VS verbreekt records

De exportcijfers van Amerikaans varkensvlees hebben in juli meerdere records gebroken, zo tonen nieuwe cijfers van het ministerie van Landbouw aan. De uitvoer naar Mexico steeg daarnaast opnieuw, terwijl de export naar Japan juist lijdt onder de hoge importtarieven.
12 September 2019
export transport colombia Scheepvaart

Inside Varkens

Europees varkensvlees gevraagd in China

De export van varkensvlees uit de Europese Unie is in de eerste 6 maanden van 2019 met 14,9% gestegen tot 2,2 miljoen ton. Exporteurs hebben vooral geprofiteerd van extra vraag uit China en Japan.
27 Augustus 2019
Engeland Groot Brittannie

Inside Varkens

Britse varkensvleesexport op hoogste punt sinds 2016

Het Verenigd Koninkrijk heeft in juni het grootste volume aan varkenvlees uitgevoerd in 3 jaar tijd. Vooral China neemt veel Brits varkenvlees af, wat komt door de tekorten in dat land als gevolg van Afrikaanse varkenspest.
23 Augustus 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox