Aardappelopbrengst 2022

aardappeloogst

Nieuws Aardappelen

Neerslag bedreigt oogst in Europa nog niet

Recente neerslag in Noordwest-Europa heeft er deels voor gezorgd dat de rooiomstandigheden zijn verbeterd. In de Nederlandse en Belgische kustgebieden is dat een ander verhaal. Daar is zoveel neerslag gevallen dat voorlopig de handrem op het oogstwerk staat.
29 September 2022
aardappeloogst aardappelbewaring

Nieuws Aardappelen

Ook Duitsland mist miljoen ton aardappelen dit jaar

De aardappeloogst in Duitsland valt ruim een miljoen ton lager uit ten opzichte van een jaar geleden. Dat becijferen het Bondsministerie voor de landbouw (BMEL) en statistiekdienst Destatis. Het areaal nam toe met 3%, maar toch resulteert dat in 9,2% minder aardappelen.
27 September 2022
aardappelen

Nieuws Aardappelen

Aardappelteler kiest eieren voor zijn geld

Het prijsverschil tussen af land leveren en levering op april is verder gekrompen. Meer aardappeltelers kiezen er daarom voor een deel van hun aardappelen af land te leveren. Die onzekerheid over de langere termijn zien we op meer fronten terug in de aardappelmarkt.
26 September 2022
aardappeloogst

Nieuws Aardappelen

Polen mist dit jaar een miljoen ton aardappelen

Naast een fors gekrompen aardappelareaal heeft Polen een moeizaam teeltseizoen achter de rug. Daardoor kan de aardappeloogst historisch laag uitvallen. Door het grillige seizoen is ook de kwaliteit een punt van zorg.
19 September 2022
aardappelen aardappeloogst inschuren

Nieuws Aardappelen

Ziet de Franse overheid spookaardappelen?

De Franse agrarische statistiekdienst Agreste verbaast de aardappelsector door met een iets gunstigere prognose te komen voor de aardappeloogst dit jaar. De cijfers liggen weliswaar fors onder het gemiddelde, maar van een desastreus slechte opbrengst is geen sprake. Eerder nog sprak UNPT van een aardappelcrisis in het land.
15 September 2022
aardappeloogst

Nieuws Aardappelen

NEPG: Meer hectares, maar opbrengst op niveau 2018

Een toename van het consumptieaardappelareaal in de EU-4 zorgt niet voor meer aardappelen. De opbrengst komt waarschijnlijk uit op het niveau dat we in 2018 ook hebben gezien. In België en Frankrijk worden de laagste opbrengsten genoemd.
12 September 2022
aardappelbewaring Verenigde Staten

Analyse Aardappelen

Aardappelareaal VS 2022 opnieuw historisch laag

Het areaal aardappelen in de Verenigde Staten daalt in 2022 opnieuw. Daarmee komt dit teeltseizoen in het rijtje van historisch kleine arealen terecht. Ondanks dat de aardappel- en fritesmarkt een vraagmarkt is beweegt het telers niet om meer te verbouwen. Voor Europa nemen de exportkansen toe. Hoeveel daalt het areaal en wat gaan telers in de VS en in Europa hiervan merken? Je leest het in deze uitgebreide analyse over de Amerikaanse aardappelsector.
8 April 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden