CBS Feiten

BB TV Cor Pierik

Laagste areaal snijmaïs in meer dan 30 jaar

In Twente werd na de Tweede Wereldoorlog voor het eerst in Nederland snijmaïs geteeld. Lange tijd was er een stijgende trend, maar het areaal snijmaïs heeft dit jaar het laagste niveau bereikt sinds 1987. Met Cor Pierik, hoofd Landbouw van het CBS, kijken we naar die ontwikkeling.
25 Oktober 2021

BB TV Cor Pierik

Hoge gasprijs al te zien in prijs voedingsmiddelen

Het aandeel aan het bbp van het agrocomplex is afgelopen decennium ongeveer gelijk gebleven. Cor Pierik, hoofd landbouw van het Centraal Bureau voor de Statistiek, deelt de cijfers en geeft ook antwoord op de vraag wat we al merken van de hoge gasprijzen.
18 Oktober 2021

BB TV Cor Pierik

Vleesconsumptie lapt trends aan de laars

Steeds meer mensen noemen zichzelf 'flexitariër', maar wat is daarvan terug te zien in de vleesconsumptie? Cor Pierik, hoofdeconoom Landbouw bij het CBS duikt in de cijfers en komt tot een opmerkelijke constatering.
20 September 2021
Cor Pierik Boerenbusiness

BB TV Cor Pierik

Krimp landbouwgrond zet gestaag door

Het areaal landbouwgrond krimpt met 7.000 hectare per jaar. Cor Pierik (CBS) kijkt in BB Feiten naar de cijfers.
6 September 2021

BB TV BB Feiten met Cor Pierik

Biologische landbouw nog mijlenver van doel EU

De biologische landbouw is in ons land sinds 2011 verdubbeld, maar staat nog mijlenver af van het Europese doel van een kwart biologische landbouw in 2030. Welke sectoren blijven achter en wat zijn de belangrijkste factoren? Met Cor Pierik, hoofd landbouw van het CBS, kijken we naar de cijfers.
19 Juli 2021

BB TV Cor Pierik

Landbouwexport ook Q1 minder coronagevoelig

De Nederlandse export heeft door de coronacrisis een stevige tik gehad. De landbouwexport is veel minder coronagevoelig, in 2020 kwam deze zelfs uit op een record. Inmiddels zijn ook de cijfers van het eerste kwartaal bekend. Cor Pierik, hoofd Landbouw bij het CBS, zet alles uiteen in Boerenbusiness Feiten.
15 Juni 2021
Cor Pierik

BB TV Feiten

Stoppende boeren laten veestapel niet halveren

Politiek Den Haag gaat er vaak van uit dat gedwongen stoppen niet nodig is om de stikstofuitstoot terug te dringen, doordat 60% van de agrarische bedrijven geen opvolger heeft. Toch laten die stoppers de veestapel niet halveren, laat staan dat het stikstofprobleem hiermee wordt opgelost. Hoe dat kan, legt Cor Pierik, landbouweconoom van het CBS, uit in Boerenbusiness Feiten.
13 Mei 2021

BB TV Feiten

Landbouw kan nestsucces weidevogel ondersteunen

Het nestsucces van weidevogels laat alle inspanningen ten spijt - te wensen over, blijkt uit CBS-cijfers. Hoe komt dit en waarom moeten we ons daar druk over maken? Met Cor Pierik, landbouweconoom bij het CBS, duiken we in het verhaal achter de cijfers.
4 Mei 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden