Kenteken

kenteken

Nieuws Techniek

Helft landbouwvoertuigen heeft nog geen kenteken

Naar schatting zijn er nog 250.000 trekkers, oogstmachines en getrokken machines die niet voorzien zijn van een kenteken. Dat meldt de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). In de laatste 11 weken van het jaar betekent dat topdrukte wanneer iedereen nog snel een kenteken aan moet vragen. Volgens de RDW zijn alle regels nog altijd niet bij iedereen duidelijk.
15 Oktober 2021
kenteken

Nieuws Trekkerkenteken

'Minister moet afspraken kosten kenteken nakomen'

De kosten voor de identificatie en registratie van nieuwe (land)bouwvoertuigen moet vastgesteld worden op maximaal €61 per voertuig, zo schrijven brancheorganisaties Cumela, LTO Nederland, Fedecom en BMWT in een brandbrief aan minister Cora van Nieuwenhuizen. 'Ze moet eerdere uitspraken over de kosten van de registratie- en kentekenplicht nakomen.'
2 December 2020
kenteken

Nieuws Trekkerkenteken

Eerste Kamer stemt in: trekkerkenteken definitief

De Eerste Kamer heeft akkoord gegeven op het implementeren van een kentekenplicht voor trekkers en andere landbouwvoertuigen. Na jaren is daarmee de kentekening definitief. Begin dit jaar stemde de Tweede Kamer al in met de plannen.
20 Mei 2020
kenteken

Opinie Niels van der Boom

Kan trekkerkenteken beloftes waarmaken?

Eind januari is een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het dossier trekkerkenteken. Een boekwerk waar de Nederlandse overheid, samen met belangenbehartigers en wegbeheerders, al 15 jaar aan werkt. Het is verre van de laatste episode.
13 Maart 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox