Krijn Poppe

financieel data rekenen

Opinie Krijn J. Poppe

Kostprijsdenken weer helemaal terug

Al eeuwen letten agrarische ondernemers sterk op hun kosten, want aan de marktprijzen kan een boer immers niet veel doen. Gek eigenlijk dat kostprijzen van voedsel nog niet zo lang bestaan.
6 Oktober 2020
Krijn Poppe

Interview Krijn Poppe

'Investering in betere bodem beter belonen'

Krijn Poppe heeft maandag een rapport van de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) over de bodem overhandigd aan landbouwminister Carola Schouten. Dit rapport, met het advies een zo groot mogelijke groep boeren te belonen voor investeringen in betere bodem, deed nogal wat stof opwaaien.
2 Juli 2020
supermarkt

Analyse Krijn J. Poppe

Het Nederlandse voedselsysteem na corona

Elke crisis laat zijn sporen na, anders was het geen crisis. Zo ook de coronacrisis. Maar het is nog erg lastig om te voorspellen welke zaken straks worden gezien als 'voor corona' en welke als 'na corona', als het gaat om ons voedselsysteem.
20 April 2020
Krijn Poppe

Interview Krijn Poppe

'Boeren gaan GLB-beleid in portemonnee voelen'

De Raad voor de leefomgeving en infrastructuur heeft recent een onderzoek gepubliceerd over hoe het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) zo goed mogelijk kan worden ingezet voor kringlooplandbouw. Krijn Poppe, de voorzitter van de raadscommissie, vertelt er meer over.
22 Mei 2019
melkveebedrijf koeien weidegang Engeland UK

Opinie Krijn Poppe

Duurzaam is uit, veerkracht is in

Landbouw is een strijd met de natuur. Niet 'tegen' de natuur, want je kunt ecologische principes ook voor je laten werken. Echter, ook dan zijn er virussen, dieren, planten en mensen die zich constant aan veranderingen aanpassen. Soms levert dat mooie dingen op, en soms ziektes, onkruid of fraude.
9 November 2018

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief