Lambweston

Nieuws Aardappelen

LambWeston breidt fabriek in Rusland flink uit

4 Juni 2021 - Jurphaas Lugtenburg

Aardappelverwerker LWM RUS breidt de fabriek in de Lipetsk (Rusland) fors uit. De verwerkingscapaciteit wordt met een tweede productielijn meer dan verdubbeld. Het dochterbedrijf van LambWeston/Meijer investeert omgerekend €145 miljoen.

Het bedrijf heeft daarvoor een investeringsovereenkomst ondertekend met Igor Artamonov, de gouverneur van de regio Lipetsk. De investering van 13 miljard roebel (€145 miljoen)levert 250 extra banen op in de regio. "Dit is geweldig nieuws voor de Lipetsk-regio, want het schept banen en de draagt bij aan de ontwikkeling van de locale aardappelteelt", zegt Artamonov in een bericht van LWM.

Russische markt groeit
De uitbreiding van de fabriek is in eerste instantie gericht op de groeiende Russische en GOS-markten. Alle aardappelen zijn afkomstig van lokale telers, die worden ondersteund in de teelt door LWM. "De fritesmarkt groeit wereldwijd en Rusland is een zeer belangrijke markt voor ons. Deze investering in de binnenlandse productie toont onze betrokkenheid bij onze strategische klanten en het ondersteunen van hun groeiplannen in de toekomst", zegt Mark Schroeder, CEO van LWM.

Het bedrijf, naar eigen zeggen de grootste producent van diepgevroren aardappelproducten in Rusland, verwacht dat de bouw van de nieuwe fabriek binnen enkele weken start en dat de productielijn begin 2023 wordt opgeleverd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jurphaas Lugtenburg

Is redacteur bij Boerenbusiness en focust zich vooral op de akkerbouwsectoren en de voer- en energiemarkt. Ook heeft Jurphaas zelf een akkerbouwbedrijf op Voorne-Putten (Zuid-Holland). Wekelijks presenteert hij de Marktflits Granen
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Achtergrond Aardappelen

Hoe Thuisbezorgd en de airfryer oogst 2023 redden

Nieuws Aardappelen

Niet eerder werd zoveel geld verdiend met frites

Nieuws Aardappelen

Barstjes ontstaan in de Europese fritesafzet

Nieuws aardappelen

Fritesmarkt VS tapt uit een heel ander vaatje

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden