Lambweston

Nieuws Aardappelen

LambWeston breidt fabriek in Rusland flink uit

4 Juni 2021

Aardappelverwerker LWM RUS breidt de fabriek in de Lipetsk (Rusland) fors uit. De verwerkingscapaciteit wordt met een tweede productielijn meer dan verdubbeld. Het dochterbedrijf van LambWeston/Meijer investeert omgerekend €145 miljoen.

Het bedrijf heeft daarvoor een investeringsovereenkomst ondertekend met Igor Artamonov, de gouverneur van de regio Lipetsk. De investering van 13 miljard roebel (€145 miljoen)levert 250 extra banen op in de regio. "Dit is geweldig nieuws voor de Lipetsk-regio, want het schept banen en de draagt bij aan de ontwikkeling van de locale aardappelteelt", zegt Artamonov in een bericht van LWM.

Russische markt groeit
De uitbreiding van de fabriek is in eerste instantie gericht op de groeiende Russische en GOS-markten. Alle aardappelen zijn afkomstig van lokale telers, die worden ondersteund in de teelt door LWM. "De fritesmarkt groeit wereldwijd en Rusland is een zeer belangrijke markt voor ons. Deze investering in de binnenlandse productie toont onze betrokkenheid bij onze strategische klanten en het ondersteunen van hun groeiplannen in de toekomst", zegt Mark Schroeder, CEO van LWM.

Het bedrijf, naar eigen zeggen de grootste producent van diepgevroren aardappelproducten in Rusland, verwacht dat de bouw van de nieuwe fabriek binnen enkele weken start en dat de productielijn begin 2023 wordt opgeleverd.

boerenbusiness.nl

Jurphaas Lugtenburg

Is redacteur bij Boerenbusiness en focust zich vooral op de akkerbouwsectoren en de voer- en energiemarkt. Ook heeft Jurphaas zelf een klein akkerbouwbedrijf op Voorne-Putten (Zuid-Holland).
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Analyse Aardappelen

Aardappelsector herstelt sterk, toekomst ongewis

Analyse Aardappelen

Rusland stevent af op een tekort aan aardappelen

Nieuws Aardappelen

Lamb Weston/Meijer bouwt nieuwe fabriek Kruiningen

Analyse Aardappelen

Fritesexport blijft maar groeien tot nieuw record

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief