Magere melkconcentraat

room softijs

Nieuws Brexit

Britse zuivelmarkt ziet ontwrichting tegemoet

Afgelopen decennia speelde het Europese vasteland een belangrijke rol op de Britse zuivelmarkt. Wanneer er een surplus aan verse zuivel ontstond, dan werd dit naar het vaste land geëxporteerd waardoor de prijzen niet onder druk kwamen te staan. Nu de Brexit nadert gaat daar verandering in komen, aldus een analyse van de AHDB.
30 November 2020
room softijs

Inside Melk

Tendens vetmarkt belooft weinig goeds voor melkprijs

De DCA-notering voor room staat hevig onder druk, terwijl boter al weken in prijs daalt. Op de kaasmarkt wordt ook een dalende tendens voor melkvet gesignaleerd in de eerste helft van 2020. Dat belooft weinig goeds voor de bijdrage van vet aan de melkprijs van de zuivelfabrikanten.
11 Juli 2019
melkveebedrijf koeien Duitsland

Inside Melk

Prijs rauwe melk loopt in Zuid-Duitsland rap op

Hoewel de melkaanvoer langzaamaan terugloopt en ook de Europese hittegolf hierin haar bijdrage levert, leidt dit niet tot een prijsrally op de Europese spotmarkt. De DCA-noteringen bewegen wel, maar 1 notering krijgt een flinke push: die van rauwe melk in Zuid-Duitsland.
4 Juli 2019
zuivel Pasen

Inside Melk

Pasen zet DCA-noteringen melk en room onder druk

Pasen heeft in week 15 de DCA-spotnoteringen voor room en rauwe melk op de zuivelmarkt stevig onder druk gezet. Deze feestdagen, inclusief Goede Vrijdag, resulteren in een gebroken week, waardoor minder verkoopdagen beschikbaar zijn. Vooral room laat een stevige veer.
11 April 2019
melk melkveebedrijf

Inside Melk

Hoge spotprijs alleen voor verplichte bijkoper

Spotmelk is in de huidige Nederlandse en Duitse markt nog steeds een schaars goed, en daarbij is niet veel animo is voor vrije melk. Als een koper toch een partij nodig heeft, moet hij er goed voor betalen. Dit valt op te maken uit de DCA-spotnoteringen.
21 Februari 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden