Meer dan ooit wordt er in de veevoedersector ingezet op kennis en kwaliteit. Zo geeft De Heus in Vooruit aan hard te werken aan een nieuw concept biggenvoer, maar ook dat de hoge kwaliteitseisen ertoe geleid hebben dat de fabriek in Andel straks alleen nog maar biggenvoeders maakt.
Aan het einde van het jaar komen de goede voornemens en plannen voor het nieuwe jaar boven water. Zo ook bij het familiebedrijf De Heus. Ad Loos, algemeen directeur van De Heus, wijst er onder meer op dat elke ondernemer voortdurend bezig is om te kijken waar er mogelijkheden zijn om het bedrijf te ontwikkelen door te investeren in kennis en kwaliteit. "Daarmee zijn ook wij meer dan ooit bezig."
Om dit voor elkaar te krijgen nam het bedrijf nieuwe proeffaciliteiten en een laboratorium in gebruik. De stappen moeten onder meer gaan helpen bij het ontwikkelen van nieuwe producten. "Er wordt bijvoorbeeld hard gewerkt aan de introductie van een nieuw concept biggenvoeders." kwaliteitseisen maken verder dat de fabriek in Andel straks alleen nog maar benut wordt voor de productie van biggenvoer.
Onderzoek gaat echter verder dan alleen voerconcepten. Zo geeft de voerproduct aan met de mengvoersector het onderzoeksprogramma Feed4Foodure gestart te zijn. In het programma wordt gezocht naar een verantwoorde veehouderij in combinatie met een efficiëntere productie.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.