VS en VK sluiten aan

EU overweegt meer sancties tegen Rusland

11 November 2014 - Redactie Boerenbusiness

De Europese Unie overweegt nieuwe sancties tegen Rusland vanwege de Oekraïne-crisis. Volgende week maandag gaan de buitenlandse ministers van landbouw daarover met elkaar in gesprek, zo meldde EU-buitenlandchef Federica Mogherini dinsdag.

Ook bespreken zijn dan of Oekraïne meer steun zou moeten krijgen in deze ‘moeilijke tijden’. Mogherini zei dat de sancties niet een doel op zich zijn, maar een instrument om druk uit te oefenen om een vreedzame oplossing te bereiken. De Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk gaan mee in het plan van de EU om de sancties aan te trekken. 

‘De Russische economie is serieus door de sancties geraakt’, aldus Mogherini. De Russische centrale bank gaat ervan uit de Westerse sancties tot eind 2017 van kracht blijven. Daardoor verwachten ze in 2015 geen economische groei en in 2016 zou dat naar verwachting 0,1 procent zijn. De investeringen vallen volgend jaar met 3,1 procent terug. Volgens de Russische diplomaat Vladimir Chizhov zijn de sancties niet effectief, vergezocht en raken de mogelijkheden die de unie heeft voor nieuwe sancties uitgeput.
 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden