Wegens ASF in Polen

Rusland blijft gesloten voor Duits varkensvlees

26 Januari 2015 - Redactie Boerenbusiness

Verschillende EU-lidstaten kunnen op korte termijn weer bepaalde varkensproducten naar Rusland exporteren. Voor Duitsland blijft de grens echter gesloten, verwacht Agrar Heute.

Rusland sloot de grens voor nagenoeg al het varkensvlees en levende varkens afkomstig uit de Europese Unie op 29 januari 2014, enkele dagen nadat Afrikaanse varkenspest was aangetroffen in Litouwen. Een jaar na de grenssluiting, kwamen er berichten over een mogelijke doorbraak in de onderhandelingen tussen de Europese Unie en Rusland. In week 4 gaf Frans van Dongen, directeur internationale zaken bij de Centrale Organisatie voor de Vleessector, aan dat een akkoord tussen Nederland en Rusland over het hervatten van de varkensvleesexport binnen handbereik is.

Wanneer de Russische grens voor deze landen weer open gaat is nog niet duidelijk, maar wel dat slachtbijproducten zoals vetten en orgaanvlees de eerste producten zijn die afgezet kunnen worden. Naast Nederland, worden ook Denemarken, Frankrijk en Italië genoemd als de lidstaten die de export naar Rusland kunnen hervatten.

Voor Duitsland blijft de Russische grens waarschijnlijk gesloten. De reden hiervoor is dat Duitsland aan Polen grens en in dit land worden met enige regelmaat nieuwe gevallen van Afrikaanse varkenspest ontdekt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden