Investeringen trekken aan

Russische varkenssector maakt inhaalslag

25 Juni 2015 - Redactie Boerenbusiness

De varkenssector in het Russische zuiden is bezig met een indrukwekkende inhaalslag om de schade die Afrikaanse varkenspest van 2010 tot 2012 in de regio heeft aangericht, teniet te doen. De verwachting is dat de productie in 2015 met bijna 15 procent stijgt ten opzichte van 2014. 

14,3

procent

stijgt de varkensvlees-productie

Russische autoriteiten verwachten dat de aan Oekraïne grenzende oblast Krasnodar Krai in 2015 62.000 tot 64.000 ton varkensvlees gaat produceren. Dit is een stijging van ongeveer 14,3 procent ten opzichte van 2014. Het ministerie van Landbouw van de oblast verwacht dat de varkenssector aan het einde van 2015 een capaciteit heeft om 460.000 varkens per jaar af te leveren.

De groei van de varkensvleesproductie, is te danken aan nieuw gebouwde varkenscomplexen. Een van de bedrijven die een grote bijdrage levert aan de groei, is een bedrijf met een productiecapaciteit van 60.000 varkens per jaar. In het bedrijf is 2,2 miljoen Amerikaanse dollar geïnvesteerd en de verwachting is dat het bedrijf tussen juli en september operationeel is. Een andere onderneming wil een bedrijf openen met een capaciteit van 57.000 varkens per jaar.

In de oblast Krasnodar Krai heerste lange tijd angst om te investeren in de varkenssector uit vrees voor nieuwe uitbraken van Afrikaanse varkenspest. De varkenssector van de oblast was nagenoeg volledig verwoest door de uitbraken van de ziekte in de periode van 2010 tot 2012 en verdere verspreiding schrok investeerders af bij het bouwen van nieuwe varkensbedrijven.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

China importeert weer Belgisch varkensvlees

Nieuws Varkens

China keurt import Russisch varkensvlees goed

Nieuws Varkens

Varkenspest duikt op in Zweden bij wilde zwijnen

Achtergrond Varkens

Italië zet zich schrap na AVP in Lombardije

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden