Productie stijgt 5,7 procent

Varkensreus investeert 336 miljoen in Rusland

23 Juli 2015 - Redactie Boerenbusiness - 2 reacties

De Russische bank Sberbank CIB heeft een lening van 336 miljoen dollar verstrekt aan Cherkizovo, de derde varkensvleesproducent van Rusland. Met het geld moeten verschillende varkenscomplexen worden gebouwd, waardoor de Russische varkensvleesproductie met 5,7 procent groeit.

145

duizend

ton varkensvlees gaat Cherkizovo met de nieuwe bedrijven produceren

Met het geld bouwt Cherkizovo verschillende bedrijven verspreid over Voronezh en Lipetsk, twee oblasten in de buurt van de grens met Oekraïne. Op de bedrijven worden in totaal 46.000 zeugen gehuisvest en Cherkizovo verwacht hiermee tussen 2017 en 2022 toe te kunnen werken naar een varkensvleesproductie van 145.000 ton, wat 5,7 procent van de totale Russische productie van 2015 is.

Het project levert een belangrijke bijdrage aan de ambitie van Rusland om zelfvoorzienend te worden op het gebied van varkensvlees, maar het project is echter ook belangrijk voor Cherkizovo zelf. Met de investering vergroot het bedrijf de capaciteit van de varkensvleesdivisie met 70 procent in vergelijking met het huidige productievolume van 330.000 ton. Hierdoor groeit de totale vleesproductie tot boven de één miljoen ton.

‘Dit is een belangrijke stap’, zegt Alexander Kostikov, hoofd van de communicatieafdeling van Cherkizovo tegenover Global Meat News. ‘De investering stelt ons in staat de capaciteit van onze meest winstgevende afdeling significant te vergroten. De bedrijven worden ook gekoppeld aan bestaande bedrijven, waardoor de kapitaalefficiëntie sterk verbetert.’

De efficiëntie is een belangrijke voorwaarde voor Sberbank om in het project te investeren. Een woordvoerder verklaarde dat niet de omvang de doorslag gaf voor de bank, maar de efficiënte van het project. ‘Wij beoordelen alles op basis van efficiëntie en concurrentievermogen. Dit project heeft een groot potentieel. Na de implementatie is er een plan om de efficiëntie van zowel de varkenstak, als de totale bedrijfsvoering van Cherkizovo te verbeteren’, verklaarde Igor Firsov, directeur van Sberbank.

De efficiëntieslag moet vooral worden gemaakt door meer varkens bij de eigen slachterijen af te leveren. ‘Het voornaamste doel van het bedrijf is om de aanvoer voor onze eigen slachterijen te vergroten. In 2014 ging ongeveer 40 procent van de varkens naar de bedrijfsslachterijen, maar met de bouw van de bouw van nieuwe varkenshouderijen verwachten wij dat dit naar 80 procent stijgt.’

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
leo 23 Juli 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkensmarkt/artikel/10864896/Varkensreus-investeert-336-miljoen-in-Rusland]Varkensreus investeert 336 miljoen in Rusland[/url]
moet ie wel 39 varkens per zeug per jaar afleveren , en dat in rusland?????
meindert 24 Juli 2015
Rusland is geen duurzame handelspartner, nooit geweest en zal ,het ook niet worden!!! , politiek instabiel en slecht lopende economie, en een bevolking die communistisch is gedoctrineerd en doet!
hans de boeker 11 December 2015
varkens zijn coole dieren ze eten loyys zoals. jij ben een misbaksel
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Nieuws Varkens

Varkensvleesexport lijdt grote verliezen in Azië

Analyse Varkens

China wil varkenscyclus onder controle krijgen

Nieuws Varkens

Duitse varkensprijs verrast en zet opnieuw tandje bij

Opinie Wouter Baan

Slachterijen mis je pas als ze er niet meer zijn

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden