Prijzen in schappen stijgen

Retail stopt met verkoop plofkippenvlees

29 December 2015 - Redactie Boerenbusiness - 2 reacties

De drie grootste supermarktketens van Nederland hebben toegezegd vanaf begin 2016 geen plofkip meer in de schappen aan te bieden. Dit melden verschillende media, waaronder het Algemeen Dagblad.

Supermarktketens Albert Heijn, Jumbo en Lidl verkopen samen ongeveer de helft van alle kip die in Nederland wordt geconsumeerd. In 2016 gaan de supermarkten alleen nog vlees verkopen van kippen die tegen hogere welzijnsstandaarden zijn gehouden. Dit betekent volgens Wakker Dier dat ongeveer 85 miljoen kippen jaarlijks een beter leven krijgen.

Bij de Lidl en Albert Heijn is per 1 januari geen vers plofkippenvlees meer verkrijgbaar en Jumbo stapt in de tweede week van februari over. Kleinere supermarktketens volgen in de loop van 2016 dit voorbeeld. De overstap geldt alleen voor vers vlees, niet voor vleeswaren, meldt De Volkskrant.

1

euro

stijgt de prijs van kipfilet 

Omdat de supermarktketen overstappen naar kippenvlees dat tegen hogere welzijnsstandaarden is geproduceerd, wordt ook een prijsverhoging doorgevoerd. Albert Heijn verhoogt de prijs van kipfilet met één euro per kilo en de prijs van kippenbout stijgt met 40 cent per kilo. Jumbo hanteert de hoogste welzijnseisen, maar met welk bedrag de supermarkt de prijzen verhoogt is nog niet bekend. Met welk bedrag Jumbo de prijzen verhoogt nog niet bekend.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
schoenmakers1 29 December 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10867478/Retail-stopt-met-verkoop-plofkippenvlees]Retail stopt met verkoop plofkippenvlees[/url]
komt nog zover dat ik ook geen vlees meer in de winkel kan kopen wat aan mijn eisen voldoet, het gaat dezelfde kant in als met de batterijeieren, als ze van het buitenland komen is het wel goed, en wij onze kostprijs maar verhogen die als we niet meer terug kunnen nergens meer vergoed wordt
Abonnee
Piet 29 December 2015
Werkelijk grote schande dat wakker dier dit voor elkaar krijgt. En als ze dit niet doen deze bedrijven gewoon kapot maakt.....
Zonnesteek 30 December 2015
Die kip is "duurzaam" dus ook duurder in de winkel.Kipfilet + 1 euro en de rest 35 eurocent per kg.
Ik ga er vanuit dat de kippenboer beter kan rekenen dan een varkensboer want die is al blij met 8 cent voor zijn beterlevenvarken.
Waar wanneer en waarom is het daar mis gegaan?
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden