Azië steunt vleesmarkt

Vion wisselt toeslagen in voor hogere varkensprijs

14 Juni 2016 - Redactie Boerenbusiness

De weerstand tegen de stijgende varkensprijs is aan het toenemen en hoewel de vleesmarkt minder soepel loopt, blijft het aanbod te krap om de opmars van de varkensprijs een halt toe te roepen. Ook Vion gaat in week 24 over op een verhoging van de notering, nadat een toeslagomwisseling heeft plaatsgevonden.

Hoewel Vion de vleesmarkt als zeer moeizaam ervaart, geeft de slachterij aan dat de vraag vanuit Azië stand houdt. Hierdoor kunnen betere prijzen worden gerealiseerd, zij het zeer moeizaam. De druk op de vleesmarkt neemt vooral toe vanuit Oost-Europa, waarbij met name weerstand is tegen de prijzen van hammen en het voorstuk. In Duitsland staan de prijzen van nekken en ribben onder druk.

De internetbeurs voedde vrijdag de positieve stemming met een verhoging van 3 cent

Tegenover de moeizamere vleesmarkt staat echter nog altijd een krap varkensaanbod. Ondanks de moeizamere vleesmarkt en toenemende weerstand tegen hogere varkensprijzen, stevent de varkensprijs af op nieuwe verhogingen. In week 23 en week 24 is de Duitse varkensprijs per saldo drie cent gestegen en de internetbeurs voedde de positieve stemming verder door vrijdag een verhoging van drie cent door te voeren.

Ondanks de relatief moeizame afzetontwikkelingen is er een relatief krap varkensaanbod waardoor het prijsniveau tussen Nederland en Duitsland uit elkaar dreigt te lopen, geeft Vion aan. Op grond hiervan verhoogt Vion de roepprijs 1,52 euro, na een toeslagomwisseling van 0,05 euro.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Varkens

Vion dissonant op verder eentonige varkensmarkt

Analyse Varkens

Vion verhoogt extra, biggenprijs is uitgeplust

Nieuws Varkens

Onzekere markt noopt Vion tot uitstel varkensprijs

Analyse Varkens

Biggenprijs zet daling in door optelsom van factoren

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden