Kans op overname

Gaat Van Drie Group aan de haal met Vion?

2 December 2016 - Redactie Boerenbusiness - 14 reacties

De kans bestaat dat de grootse kalfsslachter van Europa binnenkort met de grootste slachterij van Nederland aan de haal gaat. Van Drie Group is benaderd door de ABN Amro bank - om samen met andere partijen - deel te nemen in Vion Food Group. De kalfsslachter geeft aan serieus naar de overname mogelijkheden te kijken.

Vion Food Group heeft naar verluid tientallen miljoenen nodig om de slachtlocaties in Nederland en Duitsland aan te passen en te vernieuwen. Van Drie is gevraagd om deel te nemen in vleesconcern Vion, omdat ZLTO, de huidig grootaandeelhouder, simpelweg het geld niet heeft om Vion te voorzien van een krachtige kapitaal injectie. Of ZLTO bereidt is om de Vion aandelen van de hand te doen, is nog niet bekend.

Een varken is geen kalf 

Volgens van Drie directeur Henny Swinkels wordt serieus nagedacht om in Vion te stappen. Eerder gaf Swinkels al eens aan dat Vion een hele grote vis is, maar dat een kalf iets anders is dan een varken. Toch is van Drie weldegelijk geïnteresseerd en geeft aan alle voor en tegen argumenten op een rijtje te zetten. Sowieso is van Drie op overnamepad, want dit jaar nam het bedrijf ook al een meerderheidsbelang in Struik Foods uit Nijkerk.

Of van Drie akkoord gaat met een minderheidsbelang is volgens het Financieel dagblad niet waarschijnlijk. Van oudsher hebben de drie broers die van Drie runnen graag de regie in eigen hand. Daarbij beschikt het familiebedrijf over voldoende financiële middelen om op eigen houtje te investeren in Vion. Ook wereldwijd is Vion een grote speler. In 2015 slachte het vleesconcerns 15,7 miljoen varkens op slachtlocaties in Nederland en Duitsland. Met deze cijfers is het vleesconcern uit Boxtel de zesde grootste slachterij van de wereld. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
14 reacties
Abonnee
boerke 2 December 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10872529/Gaat-van-Drie-Group-aan-de-haal-met-Vion?]Gaat van Drie Group aan de haal met Vion?[/url]
Slechte zaak. Kijk maar hoe het met de nuchtere kalveren afgelopen is.
john 2 December 2016
er is wel een verschil voor van drie marktleider of niet. en zo slecht hebben de kalvermesters het niet er wordt altijd geld verdient..
cowboy 2 December 2016
ja over de rug van de melkvee houderij...
Abonnee
rollade 2 December 2016
dit is fantastisch nieuws.. Vion gaat het zelf gewoon NOOIT redden, en de macht van v Drie klinkt niet leuk, maar liever met een "strop"om wat geld verdienen, dan in vrijheid alleen maar bungelen. EN inderdaad, jullie koeienboeren, hebben ongeveer 125 jaar ALTIJD geld verdiend, en let is ff op, waar staat de melkprijs vandaag alweer op ????
john 2 December 2016
vleesvarkenshouderij heeft geen van drie nodig voerwinst bungelt al jaren rond die 80 euro en zal dat ook blijven. Of het voor de zeugenhouders goed is betwijfel, biggen zijn immers geen afval..

Als je er heel goed over na denkt zou het heel goed zijn als vion eigendom wordt van de zeugenhouders.
pipo 3 December 2016
nue noch lere skrijven sonter foute..... ;-)
info104 3 December 2016
Rollade : volgens mij zie je het redelijk goed , de vleeskalver houderij was voor het van Drie tijdperk voor veel mesters een risicovolle onderneming , als de prijzen hoger waren werden er gelijk veel dieren opgezet wat weer leidde tot lagere opbrengstprijs , nu word dit structureel door de integraties gestuurd.
De varkenshouderij en melkveehouderij moeten hier eens een voorbeeld aan nemen, ik stel me voor dat wanneer van Drie dezelfde truc uithaalt met de vleesvarkens en fokzeugen de wildgroei die er nu vaak is een betere boterham brengt . Het aspect wat je noemt over die strop is niet terecht, dat dacht de vleeskalverhouderij toen ook, nu hebben alle houders het financieel niet slecht wat ik aan kan tonen doordat er geen enkel faillissement in deze sector speelt. We MOETEN het aantal kg vlees wat de markt op moet zelf als boer regelen , en dat kan een slachterij deze moet immers zijn aanvoer weer aan de man brengen, wat aan de voorkant moet worden geregeld aan het eind ben je te laat. Geef elke varkenshouder een quotum in kg afgeleverd vlees per jaar dat lost al veel op.
Porky 4 December 2016
Dit kon je aan zien komen, vion is een zootje, er heeft nog nooit een bestuurder gezeten met verstand van zaken, mocht v drie hier in stappen zal er goed de bezem doorgaan , want van drie heeft het voor het zeggen , nemen geen genoegen met een minderheids belang, en dat gejank van ; oooh dan gaat het net als met de kalveren, ( brengen niets op) , moet ook eens ophouden,Jan v Drie heeft kalvermesterij opgezet, en er een succes v gemaakt.en dan dat gejank ,ja hij heeft de tijd mee gehad,hoezo? Leven jullie in andere tijd dan? Nee v drie is/zal redding v vion zijn, maar zal zn tijd afwachten, en op zijn tijd toestaan, ( staan toch met rug tegen muur), V Drie sterkte ,en maak ze in ,die luchtfietsers met hun grootheidswaanzin, die hun nu de das omdoet
john 4 December 2016
de concurrentie in de varkenshouderij is zwaar. v3 kan echt niet de productie van vlees gaan coordineren, de biggen zijn er die worden hoe dan ook afgemest. neem je ze niet af dan slaat een ander je er 4 maanden later mee om de oren die ze voor minder heeft gehad. Het mooie is dat de econoie het allemaal prima regelt in een volwassen markt. maar misschien moeten we ook gezonden biggen naar de rendac sturen net zoals v3 laat doen met de kalveren als er genoeg zijn.
Bokke 4 December 2016
ZLTO heeft het geld niet........!!!!!!!!!!?????? Wordt daar bij die club nou nooit eens afgerekend op het over de balk smijten van geld.
Garssink 4 December 2016
Vergelijk kalveren / varkens gaat volledig mank. Een kalf is een beperkt bijproduct van de melkveehouderij. Het zijn de varkenshouders zelf die continu de markt overspoelen met een onbeperkt aanbod. Naast Van Drie staan er ook heel wat varkensbaronnen in de quote-500, denk aan Van Loon en De Heus. Zij zijn nooit zo gek geweest om zelf massaal varkens te fokken. Van Drie is een krachtige marktleider die ook nog goed is voor zijn loonslaven, de kalvermesters. Zelfs de vrije mesters varen daar wel bij. Hier in de buurt bouwde een collega uit niets stallen voor 3000 kalveren, verkocht op 40-jarige leeftijd de toko als miljonair en hoeft nooit meer te werken. Daar kan elke varkenshouder met zijn onder water staand "bedrijf" enkel van dromen.
JZWANEPOEL 5 December 2016
Van Drie is een krachtige marktleider die ook nog goed is voor zijn loonslaven, de kalvermesters. Zelfs de vrije mesters varen daar wel bij. Meer manieren om geld te verdienen vond ik op www.thuiswerken.nl haha :-)
Porky 9 December 2016
Misschien ook het aantal varkens eens terug brengen ? In mijn buurt zit een Fokker, is van 1000 naar 2000 zeugen gegaan in 3 jaar tijd. Dan ben je toch gek,en dien je opgesloten te worden. Ipv het volume aan vraag aan te passen blijven die gasten maar fokken en mesten voor een rot prijs, oorzaak ? Overproductie. En verdiend word er geen moer
Bolleke 7 Januari 2017
Moet eens flink met de bezem doorgegaan worden bij vion zitten te veel leidinggevende die alleen maar aan eigen stoel denken en niet aan vion
john 7 Januari 2017
kijk naar de prijs van nuchtere kalveren en je kan je afvragen wat het succes van van v3 is...
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Nieuws Varkens

Vion wil lichtere varkens door stroeve wereldmarkt

Analyse Varkens

Vion dissonant op verder eentonige varkensmarkt

Analyse Varkens

Ook Vion staat niet boven de marktpartijen

Analyse Varkens

Grote reorganisatie bij Vion laatste kans op Duits succes

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden