De vleesconsumptie in Duitsland dalende en ook de Franse consument eet minder varkensvlees in 2016. Deze trend doet zich voor, ondanks dat supermarkten het varkensvlees goedkoper aanprijsden. Dit meldt een Frans onderzoeksbureau.
In de eerste 10 maanden van 2016 is de varkensvleesconsumptie in Frankrijk met 3,7 procent geslonken in vergelijking met vorig jaar. Ook Ami, het Duitse bureau voor agrarische marktinformatie, bericht dat in Duitsland de consumptie van varkensvlees naar beneden kijkt. In de eerste 3 kwartalen van 2016 consumeerden Duitsers zo’n 4 procent minder varkensvlees, terwijl ook de verkoop van verwerkt vlees niet kon tippen aan de volumes van 2015.
De verwachting is dat het consumptiepatroon van een gemiddelde Duitser dit jaar met 2 kilo krimpt tot 35,8 kilo wat betreft varkensvlees.Â
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.