Invloed op resultaat Cherkizovo

Varkensprijzen in Rusland staan onder druk

31 Januari 2017 - Redactie Boerenbusiness

Cherkizovo, de grootste geïntegreerde vlees- en graanproducent van Rusland, heeft vorig jaar fors meer geproduceerd in vergelijking met 2015. Zowel de omzet van varkens- en pluimveevlees schrijft een plus, terwijl ook de graanproductie flink hogere volumes noteert. De varkensprijzen daarentegen staan wel onder druk. 

1,37

euro

is de gemiddelde varkensprijs over 2016

Over 2016 ziet Cherkizovo de omzet van varkensvlees stijgen met 9 procent tot 184.766 ton. Dit is vooral te danken aan nieuwe genetica, waardoor de gezondheidstatus van varkens aanzienlijk is verbeterd. Daarbij heeft de varkensproducent in de buurt van de Russische stad Voronezj twee nieuwe productielocaties - inclusief slacht en verwerking - gelanceerd, waardoor logischerwijs de volumes zijn toegenomen.

De stijgende volumes gaan wel ten koste van de prijsvorming. Per saldo zijn de opbrengsten in 2016 met gemiddeld 10 procent gekelderd tot 88,28 Roebel per kilo (=1,37 euro per kilo). De reden van de prijsdaling komt volgens Cherkizovo vooral doordat de koopkracht in Rusland stagnerende is, terwijl de productie van varkensvlees juist stijgende is. Qua volume van pluimveevlees schrijft het Russische bedrijf over 2016 een plus van 6 procent, terwijl de productie van graan met 27 procent is gestegen. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Varkensvleesexport lijdt grote verliezen in Azië

Analyse Varkens

China wil varkenscyclus onder controle krijgen

Nieuws Varkens

Duitse varkensprijs verrast en zet opnieuw tandje bij

Opinie Wouter Baan

Slachterijen mis je pas als ze er niet meer zijn

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden