Na klacht Varkens in Nood

Vion pareert kritiek met oude beelden

1 Mei 2017 - Wouter Baan

Slachterij Vion heeft weerwoord op de kritiek van Varkens in Nood. De stichting betichtte Vion onvolledig te zijn, omdat het bedwelmproces in de informatiefilm niet in beeld wordt gebracht. Volgens Vion zijn hier van wel degelijk beelden beschikbaar.

Beelden zijn beschikbaar 

Volgens Varkens in Nood maakt Vion zich schuldig aan misleidende reclame, omdat de slachterij de bedwelmmethode met CO2 niet in beeld brengt. De stichting heeft hierop een klacht ingediend bij de Reclame Code Commissie. Een woordvoerder van Vion laat weten dat het filmen van varkens tijdens het bedwelmproces op technische problemen stuitte en zodoende niet konden worden getoond.

Dit betekent niet dat Vion geen weerwoord heeft op de aantijgingen van Varkens in Nood. In 2014 werkte Vion mee met een onderzoek van Eyes on Animals, waarbij het bedwelmproces met CO2 wetenschappelijk is geanalyseerd. Hiervan zijn toen ook beelden gemaakt. Deze beelden, met wetenschappelijke onderbouwing, heeft Vion opnieuw onder de aandacht gebracht op haar site.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Onzekere markt noopt Vion tot uitstel varkensprijs

Nieuws Varkens

Vion wil lichtere varkens door stroeve wereldmarkt

Analyse Varkens

Vion dissonant op verder eentonige varkensmarkt

Analyse Varkens

Ook Vion staat niet boven de marktpartijen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden