Video slachtproces

Varkens in Nood wint aanklacht tegen Vion

29 Mei 2017 - Wouter Baan - 3 reacties

In de video van het slachtproces houdt vleesconcern Vion cruciale informatie achter. Dat oordeelt de Reclame Code Commissie (RCC), op basis van artikel 7 uit de Nederlandse Reclame Code, middels een zogeheten ‘niet-bindend advies’ uitspraak. 

Varkens in Nood diende eind april een klacht in bij de Reclame Code Commissie, omdat Vion cruciale informatie achterhoudt die de kijker zou kunnen misleiden. Vion laat in de informatievideo het hele slachtproces stap voor stap zien, behalve de verdoving met koolzuurgas (CO2).

Cruciale stap ontbreekt 

In gelijk gesteld
De Reclame Code Commissie heeft Varkens in Nood in het gelijk gesteld, omdat Vion in de video een te rooskleurig beeld creëert. Inmiddels heeft slachterij Vion de video van haar site verwijderd. Varkens in Nood hoopt dat Vion met een aangepaste video komt, waarin ook het verdovingsproces wordt meegenomen. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
IJsselmeerklei 29 Mei 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10874653/varkens-in-nood-wint-aanklacht-tegen-vion][/url]
Goede actie van Vion, dan maar de hele video offline. Als varkens in nood graag varkens in nood wil laten zien hebben ze vast zelf nog wel wat undercover beelden van verdovingen die een minder rooskleurig beeld geven( waar onverhoopt iets mis gaat), ik neem voor het gemak maar even aan dat ze die beelden bedoelen.
Stel je voor dat mensen ineens zin krijgen in een stukje varkensvlees na het zien van de Vion video.
Abonnee
Krulstaart 29 Mei 2017
Becel claimt in hun commercial dat zonnebloemen ALLEEN water en zon nodig hebben om te groeien. Volgens mij gaat dat zonder mest niet goed komen met die zonnebloemen. Verder hebben ze in commercial hun nog een heel verhaal over CO2 dat alles behalve volledig is.
Is dat dan ook iets voor de reclame code commissie.
info 29 Mei 2017
Consumenten willen TE veel weten bv. hoe een slager het stuk vlees klaar maakt om in de pan te doen is voldoende voor de consument , dan smaakt het vlees goed . Als je weet dat een paling alleen maar dood en verrot vlees van andere dieren eet om van te groeien ook dit kan een consument beter niet weten . Mensen moeten wat meer beseffen dat onze Schepper ons allemaal te eten geeft in welke vorm dan ook . Krulstaart en ijselmeerklei jullie begrijpen het gewoon geen vidio's meer tonen is veel beter.
A ten Velde 22 April 2018
Misschien moeten mensen die zo dom en egoïstisch denken maar het lot van slachtdieren ondergaan...tussen de andere dieren enkel hangend doorbrengen met juist even slokjecwater en rust om vervolgens weer gehangen te worden ...weekje en daarna is er ruimte voor nog eens een reactie.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Nieuws Varkens

Vion wil lichtere varkens door stroeve wereldmarkt

Analyse Varkens

Vion dissonant op verder eentonige varkensmarkt

Analyse Varkens

Ook Vion staat niet boven de marktpartijen

Analyse Varkens

Grote reorganisatie bij Vion laatste kans op Duits succes

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden