Vlees uit Nederland?

Besmet varkensvlees in Engelse supermarkt

21 Augustus 2017 - Kimberly Bakker - 6 reacties

In een Engelse supermarkt is besmet varkensvlees aangetroffen. Het is niet bekendgemaakt om welke supermarkt het gaat. Volgens Public Health England kunnen duizenden consumenten besmet zijn met het virus. Dat laat de organisatie zondag 20 augustus weten. 

De onderzoekers van Public Health England laten weten dat het virus vooral voorkomt in varkensworsten. Het virus toont volgens de onderzoekers kenmerken van het hepatitis E-virus. Dat virus kan onder meer voor levercirrose zorgen.

Virus uit Duitsland en Nederland

Varkensvlees uit onder andere Nederland
De Engelse onderzoekers hebben het vermoeden dat het vlees afkomstig is uit Europa en dan met name uit Nederland en Duitsland. Volgens hen is het minder waarschijnlijk dat Britse varkens ook besmet zijn geraakt met het virus. 

Risico op hepatitis E is klein
Het Food Standards Agency (FSA) heeft geprobeerd om de bezorgdheid rondom het virus te kalmeren. Zo laat de organisatie weten dat de kans dat men het hepatitis E-virus (HEV) ontwikkelt erg klein is. 

De consumenten die het virus wel hebben, tonen vaak geen symptomen. Mochten die er wel zijn, dan lijkt het vaak op de griep. HEV kan wel grote gevolgen hebben voor mensen met een laag immuunsysteem, zoals transplantatiepatiënten of zwangere vrouwen.

Tesco wordt genoemd
Public Health England en de FSA hebben geweigerd om de supermarkt in kwestie te noemen, maar de Sunday Times vermoedt dat het gaat om Tesco. Die supermarkt heeft in een verklaring laten weten dat het een onderzoek gaat instellen naar de onderzoeksresultaten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
6 reacties
ww 21 Augustus 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10875612/besmet-varkensvlees-in-engelse-supermarkt][/url]
Kimberly Bakker in het artikel heb je duidelijk staan dat er een vermoeden is dat mogelijk het vlees uit Nederland komt, consumenten kunnen mogelijk besmet worden en de supermarkt gaat een onderzoek instellen naar de onderzoeksresultaten. Dus er is nog heel weinig zeker en wat heeft Kimberly boven aan het artikel staan : Vlees uit Nederland. Wat vind je daar nu zelf van???
Abonnee
Kimberly 21 Augustus 2017
Beste ww,

Dat er consumenten besmet zijn met het virus is zeker. Daar is dus geen twijfel meer over. Dat gegeven heeft ervoor gezorgd dat Public Health England een onderzoek is gestart. Het is alleen nog onduidelijk om hoeveel consumenten het gaat.

Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat het grootste gedeelte van het varkensvlees uit Nederland is geïmporteerd. Dat maakt dat de onderzoekers zeggen dat de kans ontzettend groot is dat er besmet vlees uit Nederland komt (meer dan in de andere delen van Europa). Vandaar die conclusie.

Groet,

Kimberly Bakker
GB 21 Augustus 2017
Toeval...............
Onderstaand bericht stond vrijdag op jullie site!

Varkensvlees hogere import
Ook de import van varkensvlees neemt toe. Dat meldt het Britse productschap voor de varkenshouderij (AHDB Pork). In het eerste kwartaal van 2017 is, ten opzichte van 2016, een flinke stijging waargenomen. Zo stijgt vers varkensvlees maar liefst 23% en nemt de import van worsten met 8% toe. De import van verwerkt vlees steeg met 19% ten opzichte van het eerste half jaar van 2016.
GB 21 Augustus 2017
Toeval............

Onderstaand bericht stond vrijdag op jullie site!

Varkensvlees hogere import
Ook de import van varkensvlees neemt toe. Dat meldt het Britse productschap voor de varkenshouderij (AHDB Pork). In het eerste kwartaal van 2017 is, ten opzichte van 2016, een flinke stijging waargenomen. Zo stijgt vers varkensvlees maar liefst 23% en nemt de import van worsten met 8% toe. De import van verwerkt vlees steeg met 19% ten opzichte van het eerste half jaar van 2016.
E.Acosta 21 Augustus 2017
Het probleem is,als het maar goedkoop is,en iedereen rent dan de winkel om dit worst te kopen,ik eet geen worst,dus bij mij geen probleem,ga naar de slager,dat verkoopt wel een gezonde worst.
Heinemans 21 Augustus 2017
Waarom zijn er in Nederland dan geen meldingen gekomen van zieke mensen?
Waarom met de vingerverwijzing naar Nederland niet wachten totdat de onderzoeksresultaten ook werkelijk aangeven dat het van Nederland komt!!
Al hebben we 80% van het vlees geleverd, dan noch kan de besmetting uit de 20% komen die niet van Nederland afkomstig is.
berkmortel 22 Augustus 2017
bij mijn weten levert Duitsland aan Tesco supermarkten niet Nederland
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws Varkens

Varkensvleesexport lijdt grote verliezen in Azië

Analyse Varkens

China wil varkenscyclus onder controle krijgen

Nieuws Varkens

Duitse varkensprijs verrast en zet opnieuw tandje bij

Opinie Wouter Baan

Slachterijen mis je pas als ze er niet meer zijn

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden