Slachtlocatie gaat dicht

Garantieprijs Danish Crown loopt op mislukking uit

9 Maart 2018 - Wouter Baan - 3 reacties

Ondanks een poging van Danish Crown om met een garantieprijs meer varkens in Denemarken te houden, is de slachterij genoodzaakt om 1 slachtlocatie te sluiten. De reden: er is te weinig aanvoer om de medewerkers aan het werk te houden.

Volgens Per Laursen, directeur van Danish Crown Denemarken, is het besluit onoverkomelijk. Danish Crown lanceerde in mei 2017 een garantieprijs om de export van levende vleesvarkens naar Duitsland tegen te gaan. Het bedrijf beloofde een garantieprijs die maar liefst €0,08 per kilo boven de Europese vergelijkingsprijs (mandje van Europese noteringen) ligt. Deze garantieprijs is geldig tot 2021.

Dit besluit heeft echter niet het gewenste resultaat opgeleverd. De aanvoer steeg vanaf oktober 2017 weliswaar met 2%, maar de slachterij had op meer dan 5% gerekend.

Dalende trend gestopt
De slachtlocatie in Ringsted (Denemarken), waar capaciteit is voor 11.500 slachtingen per week, gaat vanaf 1 juni dicht. De 140 medewerkers komen op straat te staan. De helft krijgt een voorstel om tot september als oproepkracht door te gaan. Ondanks deze beslissing is Danish Crown optimistisch gestemd naar de toekomst, omdat de dalende trend in slachtingen waarschijnlijk niet doorzet.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
speklap 9 Maart 2018
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10877817/garantieprijs-danish-crown-loopt-op-mislukking-uit][/url]
Het lijkt erop dat doekjes voor bloeden zoals garantieprijs, centje extra toeslag, hogere slachtgewichten, op langere duur niet voldoende zijn om slachterijen van voldoende varkens/vlees te voorzien. wanneer komt het besef dat de marges bij de boer naar een hoger niveau moeten? ( ook voor de vlv houder)
john 9 Maart 2018
als je je big voor goed geld kan verkopen, waarom zou je dan het risico nemen van het mesten?
Abonnee
boerke 10 Maart 2018
Als iedereen denkt zoals jij John, zijn de biggen over een paar jaar ook nergens meer nodig.
Superfokker 10 Maart 2018
Je hebt gelijk boerke. Als vlv houders niet verdienen geld dat op termijn ook voor de fokkers. Tijd voor meer samenwerking zonder ruis van voermannen en handel
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws Varkens

Danish Crown sluit wederom Deense slachterij

Nieuws Varkens

Danish Crown start per direct met reorganisaties

Nieuws Samenwerking

Vion en Danish Crown sluiten pact in Duitsland

Nieuws Varkens

Danish Crown ziet omzet biologisch vlees afnemen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden