Vion Food Group

Nieuws Vleesvarkens

Slachterij Vion zet in op vette varkens

7 December 2018 - 1 reactie

Vion zegt dat het varkenshouders gaat belonen als zij varkens afleveren die een bepaalde spekdikte hebben. Dit als gevolg van de grote vraag naar de Italiaanse hamsoort 'Robusto', welke meer intramusculair vet heeft.

Circa 1 jaar geleden heeft Vion het merk 'Robusto' in het leven geroepen. De ham is voornamelijk gericht op het topsegment van de markt en er is volgens Vion veel vraag naar de hamsoort.

'Meer vraag dan aanbod'
De vraag is groter dan de hoeveelheid die slachterij Vion op dit moment kan leveren. Daarom heeft de slachterij een aanpassing gedaan binnen de aflevermodule van de varkens. Hierbij zullen varkenshouders, die een bepaalde spekdikte leveren, beloond worden.

Op deze manier wil de slachterij varkenshouders motiveren om varkens te leveren die geschikt zijn voor de specifieke hamsoort.

Samenwerking met Topigs Norsvin
Vion werkt in dit project samen met Topigs Norsvin. De partijen hebben een specifieke groep beren geselecteerd waarvan verwacht wordt dat de benodigde spekdikte gemakkelijker behaald kan worden. Hierdoor kunnen er meer varkens op de markt komen die geschikt zijn voor de Robusto.

Daarnaast gaat Vion ook met diverse voerleveranciers in gesprek om te kijken welke opties er op voedergebied mogelijk zijn, om zodoende de spekdikte te bevorderen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Tim Roetman

Tim Roetman werkt sinds november 2018 als junior redacteur veehouderij bij Boerenbusiness. Hij schrijft met name over de (prijs)ontwikkelingen op de varkens- en zuivelmarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Dick Vogelaar 12 December 2018
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10880722/slachterij-vion-zet-in-op-vette-varkens]Slachterij Vion zet in op vette varkens[/url]
Ben eigenaar van een bbq bedrijf dus geïnteresseerd in vleesprijzen.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Nieuws Varkensprijs

Vion skipt Duitse prijs uit garantiesysteem

Nieuws Rundvlees

Biologische tak Vion nu ook actief in rundvlees

Nieuws Vion Food Group

Miljoeneninvestering Vion in Duitse vleesverwerking

Nieuws Varkens

Vion verliest fors aantal varkens in Duitsland

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief