Agrifoto

Nieuws Mestbeleid

Mestregel Schouten valt bij POV in verkeerde aarde

15 Januari 2019 - Wouter Baan - 4 reacties

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) is fel tegen de mestmaatregelen die minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) heeft voorgesteld. Zij wil vanaf 2021 het gebruik van gps-apparatuur tijdens het uitrijden van mest verplicht stellen.

Linda Jansen, voorzitter van de POV, noemt de maatregelen 'ondoordacht' en 'kostprijsverhogend'. Bovendien voelt Jansen zich overvallen door de plotselinge aankondiging van Schouten. "Wij werken momenteel samen met het ministerie en diverse andere partijen aan de verbetering van het mestbeleid, maar dit plan heeft zij nooit met ons gedeeld."

Techniek nog niet zover
De POV is van mening dat een overhaaste invoering van de maatregelen in de praktijk tot drama’s leidt. Dit omdat de techniek die Schouten voor ogen heeft, nog niet in staat is om te registeren welke mest op welk perceel terecht is gekomen.

In plaats van mestregistratie, heeft de belangenbehartiger liever dat de minister zich sterk maakt door de belemmerende regelgeving omtrent mestverwerking te skippen. Samen met LTO Nederland wil de POV de discussie met de minister aangaan. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
4 reacties
Koentje 15 Januari 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10881045/mestregel-schouten-valt-bij-pov-in-verkeerde-aarde]Mestregel Schouten valt bij POV in verkeerde aarde [/url]
Denk dat cumula staat te juichen. Veel extra werk voor de loonwerkers. En de extra kosten weer voor de veehouderij.
tem 16 Januari 2019
dit zou wel een voorzetje van cummela zijn geweest.gezien de bemoeienis ze met mest hebben gehad.
Jup 16 Januari 2019
@tem precies als je weet dat lobby een belangrijke rol speelt binnen de politiek. en ziet welke bedrijven binnen de agrosector er profiteren van wet en regelgeving. Ivm investeringen die gedaan moeten worden en adviseurs die ingehuurd moeten worden om aan die wet en regelgeving te voldoen. Vraag ik me wel eens af hoe die lobby er achter de schermen uitziet. Al zijn bedrijven werkzaam binnen de agrosector hebben ze meestal toch tegengestelde belangen dan ons boeren.
Dirk 21 Januari 2019
Koentje en Tem ,hebben het door t,is steeds de Cumela die ook het boer boer transport succesvol heeft weten te beperken via de overheid ,en ook de sleepvoetbemester heeft proberen te verbieden, t,is steeds de Cumela ,bijt in de hand die hen voed,.........t,is een dubieuze rol diezij spelen ,daarom roep ikeen ieder op zoveel mogelijk de mest uit te laten rijden door niettegenstaande van de Cumela
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden