Shutterstock

Nieuws Varkens

Chinese vleesgigant bouwt megaslachterij

13 Maart 2019 - Tim Roetman - 3 reacties

Muyuan Foods, de op 1 na grootste varkensverwerker in China, gaat een nieuwe slachterij bouwen. De capaciteit bij de nieuw te bouwen slachtlocatie moet uitkomen op 2 miljoen varkens per jaar.

Muyuan Foods gaat omgerekend €66 miljoen investeren in dit project. Het project bestaat uit 2 fases; in de eerste fase gaat het om de bouw van de slachterij en bij de tweede fase wordt ook nog een verwerkingsfaciliteit gebouwd. De Chinese verwerker wil met dit project de concurrentiepositie te versterken. 

Daarentegen staat deze nieuwe slachterij nog wel in de schaduw van de grootste slachterij ter wereld, want daar worden jaarlijks 10 tot 12 miljoen varkens geslacht. Deze slachtlocatie bevindt zich in de Verenigde Staten, maar is een onderdeel van het Chinese WH Group.

Afrikaanse varkenspest
De ambitie om uit te breiden, is enigszins opvallend. Dit vanwege de vele uitbraken van Afrikaanse varkenspest. Een Chinese varkensanalist meldt zelfs dat de uitbraken juist gunstig zijn voor grotere varkensproducenten. Door de nieuwe regels omtrent bioveiligheid en het milieu, komen veel kleine varkenshouders in de problemen.

Daarbij lieten de varkensprijzen zich eerder nog niet beïnvloeden door de dierziekte, maar in maart is dat sentiment veranderd. Sinds maart zijn de varkensprijzen namelijk met 20% gestegen, zo blijk uit cijfers van China-America Commodity Data Analytics. De varkensprijs bedroeg maandag 11 maart omgerekend €1,99 per kilo (levend). Dit is het hoogste punt in de afgelopen 14 maanden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Tim Roetman

Tim Roetman werkt sinds november 2018 als junior redacteur veehouderij bij Boerenbusiness. Hij schrijft met name over de (prijs)ontwikkelingen op de varkens- en zuivelmarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
Kees 13 Maart 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10881658/chinese-vleesgigant-bouwt-megaslachterij]Chinese vleesgigant bouwt megaslachterij[/url]
Ze zijn zich al aan het voorbereiden op de groeispurt van de varkensstapel als gevolg van de varkenspest en de nieuwe regelgeving omtrent milieu en biosecurity.
Krulstaart 13 Maart 2019
2 miljoen per jaar is mega?In Nederland en Duitsland staan grotere....
Krulstaart 13 Maart 2019
2 miljoen per jaar is mega?In Nederland en Duitsland staan grotere....
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden