Shutterstock

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Afrikaanse varkenspest duikt op in Hongkong

13 Mei 2019 - Wouter Baan

Afrikaanse varkenspest is in China inmiddels in alle provincies geconstateerd en nu is ook Hongkong getroffen door het virus. In deze zelfstandige Chinese regio dook de ziekte afgelopen week op bij een slachterij.

Volgens de autoriteiten is er Afrikaanse varkenspest aangetroffen bij een varken dat levend geïmporteerd was vanuit de provincie 'Guangdong'. De 6.000 varkens die op locatie aanwezig waren, zijn uit voorzorg inmiddels geruimd.

Hoewel China en Hongkong vaak over 1 kam worden geschoren, zijn het 2 aparte administratieve gebieden. Daarnaast is Hongkong een belangrijke afzetmarkt voor Europees varkensvlees, en wordt in de wandelgangen de toegangspoort tot Azië genoemd.

World Pork Expo geannuleerd
In de Verenigde Staten doet men er alles aan het virus buiten te houden. Daarom is besloten de World Pork Expo, dat begin juni gepland stond, te annuleren. Dit omdat het internationale karakter van het evenement de kans op insleep van de ziekte zou vergroten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

China importeert weer Belgisch varkensvlees

Nieuws Varkens

China keurt import Russisch varkensvlees goed

Nieuws Varkens

Varkenspest duikt op in Zweden bij wilde zwijnen

Achtergrond Varkens

Italië zet zich schrap na AVP in Lombardije

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden