Danish Crown

Nieuws Danish Crown

Danish Crown opent eerste fabriek in China

13 September 2019

De Deense varkensvleesverwerker Danish Crown heeft vorige week zijn eerste vleesfabriek geopend in China. De fabriek ligt vlak bij Shanghai, is ruim 17.000 m2 groot en gaat jaarlijks zo'n 14.000 ton verse en verwerkte producten produceren.

In een verklaring meldt Danish Crown dat de uitbreiding naar China in de strategie past om een sterk merk neer te zetten in Azië. "Een hele fabriek bouwen om slechts 1 stad te bevoorraden, klinkt wellicht extreem, maar alleen al in Shanghai wonen meer dan 24 miljoen mensen. In een straal van 200 kilometer rond de fabriek wonen zelfs circa 80 miljoen mensen. Ter vergelijking: dit is bijna het totale aantal inwoners van Duitsland", zo verklaart Niels Knudsen, de directeur van de activiteiten van Danish Crown in China.

Groeiambities
Mocht het de vleesverwerker lukken om op termijn een succesvol merk te worden in China, dan heeft plannen om binnen enkele jaren soortgelijke fabrieken in de buurt van andere grote steden te bouwen. "Door de hoge kostprijs in Denemarken moeten we onze (vlees)producten tegen een betere prijs verkopen dan onze Europese concurrenten. Met de fabriek in China hebben we een concurrentievoordeel", schrijft Jais Valeur, de CEO van Danish Crown, in een verklaring.

Daarnaast werkt de Deense vleesverwerker ook samen met Alibaba. Deze winkelketen (zowel online als offline) heeft al het recht verkregen om de aankomende 5 jaar alles te kopen wat Danish Crown in de nieuwe fabriek produceert.

boerenbusiness.nl

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer
Duurzaam vlees opent deuren voor Danish Crown

Inside Varkens

Duurzaam vlees opent deuren voor Danish Crown

Recordwinst Danish Crown, varkenshouder profiteert

Nieuws Jaarcijfers

Recordwinst Danish Crown, varkenshouder profiteert

Danish Crown weigert per direct varkens AVP-regio

Nieuws Varkens

Danish Crown weigert per direct varkens AVP-regio

Poolse boer verkoopt graan en doet varkens in de ban

Nieuws Varkens

Poolse boer verkoopt graan en doet varkens in de ban

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief