Danish Crown

Nieuws Danish Crown

Danish Crown investeert fors in modernisering

6 December 2019 - Kimberly Bakker

Het Deense vleesconcern Danish Crown heeft bekendgemaakt in de loop van seizoen 2019/2020 fors te gaan investeren in de modernisering van zijn slachterijen en verwerkingsfaciliteiten. Het reserveert hiervoor een bedrag van 1,6 miljard Deense kronen (circa €214 miljoen).

Danish Crown gaat komend seizoen 1,6 miljard Deense kronen investeren het moderniseren van slachthuizen en verwerkingsfaciliteiten, zo schrijft het donderdag 5 december in een persbericht. Omgerekend gaat het om een bedrag van ongeveer €214 miljoen. Er wordt zowel geïnvesteerd in de locaties in Denemarken als in de rest van Europa. "Nieuwe technologieën zijn voortdurend in opkomst. Door in het beste te investeren, kunnen we de productiviteit en flexibiliteit in de productie verhogen", aldus Preben Sunke, de COO van Danish Crown, in een verklaring.

De grootste investeringen zijn in het komende seizoen te verwachten bij Danish Crown Pork, Danish Crown Foods en Sokolow (onderdeel in Polen). In eerstgenoemde wordt bijvoorbeeld al ruim 400 miljoen Deense kronen geïnvesteerd. Nog eens 900 miljoen Deense kronen wordt verdeeld over Danish Crown Foods en Sokolow. "In het verleden lag de focus met name op uitbreiding, maar nu willen we ons veel meer richten op investeringen in strategische productcategorieën." De positieve jaarcijfers over boekjaar 2018/2019 geven die mogelijkheden overigens ook.

Vervangen van handwerk
Een van de grootste investeringen in Denemarken is ingepland voor het slachthuis in Horsens: 60 miljoen Deense kronen. De verpakkingsafdeling van die slachterij wordt gemoderniseerd en verder geautomatiseerd. "We investeren op deze slachtlocatie onder andere in robots met vrije armen. Dit zal positief uitpakken voor de capaciteit, want op deze manier kunnen we veel handmatig werk vervangen door machines", aldus Per Laursen, de productieleider bij Danish Crown Pork, in het persbericht.

Laursen voegt hieraan toe dat de meeste investeringen gericht zijn op de toekomstige productie, vooral met het oog op de nasleep van een hogere vraag uit China. "De grote vraag uit China heeft ertoe geleid dat we meer hebben moeten inpakken dan voorheen. Hierdoor is gebleken dat verandering noodzakelijk is."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Danish Crown sluit wederom Deense slachterij

Nieuws Varkens

Danish Crown start per direct met reorganisaties

Nieuws Samenwerking

Vion en Danish Crown sluiten pact in Duitsland

Nieuws Varkens

Danish Crown ziet omzet biologisch vlees afnemen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden