Danish Crown

Nieuws Jaarcijfers

Danish Crown zet stevig jaarrapport neer

26 November 2019

Danish Crown heeft over boekjaar 2018/2019 sterke resultaten geboekt, zo blijkt uit de jaarcijfers van het Deense concern. Zo steeg de winst met 21% naar omgerekend €335 miljoen en ging de omzet met 6% omhoog.

Het Deense slachtconcern zet voor boekjaar 2018/2019 een stevig rapport neer. De omzet steeg met 21% tot 2,5 miljard Deense kroon. Omgerekend is dit circa €335 miljoen, tegen €281 miljoen in boekjaar 2017/2018. Daarbij ging de omzet met 6% omhoog naar 56,5 miljard Deense kroon (ongeveer €7,5 miljard). Een van de redenen voor de goede cijfers is de verkoop van Tulip aan Pilgrim's Pride Corporation. Met deze deal was omgerekend een bedrag van €321 miljoen gemoeid.

'Positieve ontwikkelingen'
Jais Valeur, de CEO van Danish Crown, laat in een persbericht weten blij te zijn met deze financiële resultaten. "We zien een positieve ontwikkeling in onze verwerkingsbedrijven, maar ook de recordstijging van de prijs van varkensvlees speelt een grote rol. Het is nu onze taak om het goede werk voort te zetten."

Het bedrijf benoemt verder dat de export richting Azië over de afgelopen maanden enorm is toegenomen. Dit komt vooral door alle uitbraken van Afrikaanse varkenspest op dit continent. "De totale varkensvleesverkopen zijn alleen in China al met 29% gestegen, terwijl de exportwaarde met 63% is toegenomen."

Meer grafieken en prijzen zien? Neem een abonnement op Varkens & Voer Pro en krijg toegang tot de databank.

boerenbusiness.nl

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Halfjaarcijfers

Winst Danish Crown blijft hoog, ondanks inflatie

Nieuws Export

Lockdowns China hinderen export vlees en zuivel

Nieuws Varkens

Danish Crown laat weer nieuwe leveranciers toe

Nieuws Varkens

'Hogere varkensprijs draait duimschroef slachters aan'

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief