Danish Crown

Nieuws Jaarcijfers

Danish Crown zet stevig jaarrapport neer

26 November 2019 - Kimberly Bakker

Danish Crown heeft over boekjaar 2018/2019 sterke resultaten geboekt, zo blijkt uit de jaarcijfers van het Deense concern. Zo steeg de winst met 21% naar omgerekend €335 miljoen en ging de omzet met 6% omhoog.

Het Deense slachtconcern zet voor boekjaar 2018/2019 een stevig rapport neer. De omzet steeg met 21% tot 2,5 miljard Deense kroon. Omgerekend is dit circa €335 miljoen, tegen €281 miljoen in boekjaar 2017/2018. Daarbij ging de omzet met 6% omhoog naar 56,5 miljard Deense kroon (ongeveer €7,5 miljard). Een van de redenen voor de goede cijfers is de verkoop van Tulip aan Pilgrim's Pride Corporation. Met deze deal was omgerekend een bedrag van €321 miljoen gemoeid.

'Positieve ontwikkelingen'
Jais Valeur, de CEO van Danish Crown, laat in een persbericht weten blij te zijn met deze financiële resultaten. "We zien een positieve ontwikkeling in onze verwerkingsbedrijven, maar ook de recordstijging van de prijs van varkensvlees speelt een grote rol. Het is nu onze taak om het goede werk voort te zetten."

Het bedrijf benoemt verder dat de export richting Azië over de afgelopen maanden enorm is toegenomen. Dit komt vooral door alle uitbraken van Afrikaanse varkenspest op dit continent. "De totale varkensvleesverkopen zijn alleen in China al met 29% gestegen, terwijl de exportwaarde met 63% is toegenomen."

Meer grafieken en prijzen zien? Neem een abonnement op Varkens & Voer Pro en krijg toegang tot de databank.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Danish Crown start per direct met reorganisaties

Nieuws Samenwerking

Vion en Danish Crown sluiten pact in Duitsland

Nieuws Varkens

Danish Crown ziet omzet biologisch vlees afnemen

Nieuws Halfjaarcijfers

Lege slachthaken en lagere winst bij Danish Crown

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox