Vion Food Group

Nieuws Coronacrisis

Vion hamert op testen en breidt aanpak uit

26 Mei 2020 - Jorine Cosse

Vion Food Group heeft laten weten onmiddellijk aanvullende maatregelen te treffen om het aantal coronabesmettingen op haar vestigingen in te dammen. Het bedrijf wil onder andere personeel meermaals preventief testen op het virus.

Sluiting van de slachthuizen acht Vion niet nodig, vooral niet nu ze met nieuwe maatregelen komen. Met deze maatregelen wil de vleesgigant er alles aan doen om de vleesvoorziening op gang te houden. CEO Ronald Lotgerink stelde gister in de talkshow Beau dat Vion het eens is met minister Schouten. "Alle maatregelen die mevrouw Schouten heeft gevraagd voeren wij al sinds maart uit, maar de maatregelen zijn niet genoeg. De minister heeft dan ook gelijk dat er aanvullende maatregelen nodig zijn,” aldus Lotgerink.

Extra maatregelen
Vion roept de GGD, GHOR en het Veiligheidsberaad dan ook op om alle medewerkers van Vion meermaals preventief te testen op het virus. Daarbij stelt de vleesverwerker alle beschikbare data van de naleving en het toezicht op de eigen coronaprotocollen vrijwillig beschikbaar.

Vion heeft de eigen maatregelen onder de loep genomen en waar nodig bijgesteld. Zo wil ze graag een risicoanalyse kunnen uitvoeren, om de maatregelen wanneer nodig nog verder aan te scherpen. Ook wil het bedrijf de werktijden gaan verlengen, om onderling contact tussen medewerkers te voorkomen en daarbij worden er ruimere bussen ingezet voor het vervoer en ook de thuissituatie wordt onder de loep genomen.

Naar verwachting gaat het analyseren van de woonomstandigheden van de medewerkers een belangrijke bijdrage leveren aan het indammen van de besmetting. Daarnaast scherpt Vion haar eigen hygiëneregels aan, door onder meer mondkapjes verplicht te stellen op dichtbevolkte werkplekken.

Meer testen al eerder gevraagd
Opvallend is wel dat er vanuit de vleessector al eerder geluiden gekomen zijn dat er meer getest moet worden, maar dat hier geen gehoor aan gegeven is. Na de eerste besmettingen bij de locatie in Scherpenzeel zijn, in overleg met de GGD, medewerkers met klachten direct getest. Medewerkers zonder klachten konden gewoon doorwerken zonder getest te worden, met het risico dat ze wel andere medewerkers konden besmetten.

Vion heeft niets te verbergen, aldus Lotgerink en stelt zich open voor verbetering van haar coronaprotocollen. Lotgerink benadrukt dan ook meermaals dat Vion en haar medewerkers zich al strikt houden aan de huidige maatregelen. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jorine Cosse

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer. Jorine analyseert onder meer wekelijks de ruwvoermarkt en periodiek de markt van mengvoer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Varkens

Ook Vion staat niet boven de marktpartijen

Analyse Varkens

Grote reorganisatie bij Vion laatste kans op Duits succes

Nieuws Agribusiness

Vion grijpt in en trekt zich deels terug uit Duitsland

Analyse Varkens

Varkensslachters in ons land zien winst verdampen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden