Shutterstock

Nieuws Vleesban

China zet meer slachterijen op verboden lijst

6 Juli 2020 - Wouter Baan - 1 reactie

Afgelopen weekend zijn nog eens 2 Braziliaanse slachterijen de toegang ontzegd om varkensvlees naar China te kunnen exporteren. Ook Nederlandse slachterijen worden hiermee geconfronteerd. Een navraag bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) leert dat China een formeel verzoek tot camera-inspectie heeft neergelegd. 

De exportban is nu ook van toepassing voor locaties van JBS en BRF, beide 2 grote Braziliaanse vleesconcerns. Daarmee is het nu voor 6 Braziliaanse slachterijen niet mogelijk om varkensvlees naar China te exporteren. Officieel hebben de vleesconcerns niets van China vernomen, alleen dat de locaties genoemd worden op een douanelijst.

Status nog hetzelfde
Op diezelfde douanelijst staan ook de namen van Vion (locatie Groenlo en Boxtel), Van Rooi en Westfort (locatie Gorinchem). Het landbouwministerie is naar eigen zeggen hard bezig om de ban ongedaan te maken, maar zover is het nog niet.

Een woordvoerder van LNV laat weten dat Nederland op verzoek van China bezig is om een video-inspectie te organiseren in één van de slachterijen te organiseren. Ook de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) liet vorige week weten dat China aanstuurt op cameratoezicht in Nederlandse slachterijen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
6 Juli 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10888254/china-zet-meer-slachterijen-op-verboden-lijst]China zet meer slachterijen op verboden lijst[/url]
Gebruiken ze nu dezelfde tactiek die Rusland ook gebruikte om de binnenlandse varkenssector beschermt te laten groeien.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden