Shutterstock

Nieuws Westvlees

Belgische slachterij kampt met corona-uitbraak

6 Augustus 2020

Het Belgische slachthuis Westvlees kampt met een corona-uitbraak. Het bedrijf heeft ruim 200 medewerkers op de locatie in Staden getest en in quarantaine geplaatst nadat er verschillende besmettingen opdoken. Van de geteste medewerkers zijn 18 positieve resultaten. Het bedrijf laat weten de slachterij open te houden.

Westvlees heeft in totaal 225 medewerkers in quarantaine. Het betreft medewerkers die allen op dezelfde gesloten afdeling werken. Personen die een familiaire band hebben met de medewerkers worden hier niet in meegeteld. De locatie zet de productie niet stil, omdat het virus nog niet is overgeslagen naar andere afdelingen. Een woordvoerder van Westvlees geeft aan dat ze direct op globaal testen overgaan wanneer dat anders blijkt.

Uitbraak op snijafdeling
De uitbraak vond plaats op de snijafdeling van Westvlees. Nadat de besmetting ontdekt is, heeft de slachterij op grote schaal coronatesten uitgevoerd onder medewerkers op deze afdeling. De werkzaamheden van de snijafdeling worden voorlopig overgenomen door een andere vestiging.

In totaal werken er zo'n 850 medewerkers voor Westvlees. Inmiddels is 25% getest, met 18 positieve uitslagen. Het vleesconcern rekent op een aantal extra positieve uitslagen, maar durft niet in te schatten hoeveel het er uiteindelijk zijn.

Danish Crown
Eind juli werden bij een slachtlocatie van het Danish Crown in het Deense Ringsted medewerkers in quarantaine geplaatst na besmettingen. Daar zijn in totaal 60 medewerkers positief getest. Het bedrijf laat weten dat ze verder geen hinder ervaart door het uitvallen van de medewerkers. De varkens die in Ringsted geslacht zouden worden gaan nu naar andere slachtlocaties.

Volg hier het laatste nieuws over de coronabesmettingen in de vleesverwerking.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Jorine Cosse

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer. Jorine analyseert onder meer wekelijks de ruwvoermarkt en periodiek de markt van mengvoer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkensmarkt

Varkensprijs in China worstelt met lockdown

Nieuws Vlees

Omikronvariant drukt productiecapaciteit in VS

Nieuws Varkensmarkt

Duitse varkensprijs houdt goede flow vast

Nieuws Varkensmarkt

Ook Duitse varkensprijs zet stap naar boven

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief