Danish Crown

Nieuws Danish Crown

Eerste Deense slachterij getroffen door corona

30 Juli 2020

In een slachterij van de Deense vleesverwerker Danish Crown is het coronavirus vastgesteld. Binnen 48 uur werden 3 werknemers positief getest. Tot op heden leken Scandinavische slachterijen aan de coronaproblematiek te ontkomen.

De verwerker heeft per direct de afdeling met de besmette medewerkers gesloten. Hiermee zijn zo'n 30 medewerkers naar huis gestuurd. De besmettingen kwamen aan het licht nadat een medewerker afgelopen zondag (26 juli) bij de directie meldde besmet te zijn met het virus. De andere 2 besmette medewerkers werden gevonden doormiddel van tests die Danish Crown liet doen op maandag. Het is onbekend hoe de medewerkers besmet konden worden en of er nog meer medewerkers besmet zijn.

De vleesverwerker is in gesprek met de autoriteiten om te kijken welke verdere maatregelen er getroffen moeten worden om meer besmettingen te voorkomen. Voor zover bekend is dit de eerste slachterij in Scandinavië die getroffen wordt door een coronabesmetting onder medewerkers, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Duitsland, Ierland en Nederland waar verschillende slachterijen met het probleem te maken kregen.

Denemarken en corona
De getroffen locatie van Danish Crown ligt op net geen 70 kilometer afstand van Kopenhagen, in Ringsted. In totaal werken er ongeveer 900 medewerkers. Het aantal besmettingen in het land loopt op sinds afgelopen maandag. In totaal kwamen er 30 besmettingen bij op 1 dag, wat maakt dat er nu 13.577 besmettingen bevestigd zijn in Denemarken. Het dodental blijft staan op 613.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Jorine Cosse

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer. Jorine analyseert onder meer wekelijks de ruwvoermarkt en periodiek de markt van mengvoer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Export

Lockdowns China hinderen export vlees en zuivel

Nieuws Varkens

Danish Crown ontslaat honderden uitbeners

Nieuws Halfjaarcijfers

Winst Danish Crown blijft hoog, ondanks inflatie

Nieuws Resultaten

Lockdown op thuismarkt remt zuivelgigant Yili niet

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief