Shutterstock

Nieuws Varkens

Varkensvleesimport China overschrijdt totaal 2019

3 September 2020 - Chanti Oussoren

Over de eerste 6 maanden van het jaar heeft China al fors meer varkensvlees geïmporteerd dan vorig jaar. Het niveau overschrijdt zelfs al de totale invoer van 2019. Ook wordt er fors meer rundvlees geïmporteerd.

Over het eerste halfjaar van 2020 wist China in totaal 2,120 miljoen ton varkensvlees te importeren. De import ligt fors hoger dan vorig jaar en heeft zelfs het totaal van 2,002 miljoen over heel 2019 al overschreden.

Vrijgeven reserves
Niet alleen wordt er meer varkensvlees geïmporteerd, ook geeft China meermaals varkensvlees uit staatsreserves vrij. Over de maand juli werd er 48.000 ton vlees vrijgegeven en ook in augustus zijn er meerdere reserves op de mark gekomen. In totaal is er dit jaar al meer dan 500.000 ton varkensvlees uit staatsreserves vrijgegeven. Daarbij gaat ook september goed van start en wordt er morgen (4 september) er wederom 20.000 ton bevroren varkensvlees geveild.

Amerika maakte grote sprong
Amerika blijft haar aandeel op de Chinese markt vergroten. In de laatste week van augustus werd er 11.200 ton varkensvlees richting China geëxporteerd, zo staat vermeld in het rapport van het ministerie van landbouw in de Verenigde Staten (USDA). Het exportvolume ligt hiermee zelfs 72,3% hoger dan in de voorgaande week.

Rundvlees
Ook de Chinese import van rundvlees ligt een stuk hoger dan vorig jaar. In totaal werd er tot en met juli dit jaar 1,2 miljoen ton rundvlees geïmporteerd. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar ligt het niveau circa 41,5% hoger. Het meeste vlees was afkomstig uit Brazilië en Argentinië.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden