Lithuaniakid / Shutterstock.com

Nieuws Varkens

Vion stelt publicatie varkensprijs uit

10 Januari 2022

Vion heeft maandagmiddag geen varkensprijs voor week 2 gepubliceerd. De onzekerheden in de markt zijn te groot om tot een goede prijszetting te komen, zo verklaart het bedrijf.

De uitbraak van Afrikaanse varkenspest in Italië is één van de hoofdbrekens voor het vleesconcern. Dit maakt het lastig om de afzet naar het land te organiseren. Diverse Aziatische landen hebben de import van Italiaans varkensvlees per direct stopgezet. Dit raakt ook Vion, die hammen en karkassen naar het Zuid-Europese land exporteert. Tevens stuit de afzet naar het Verenigd Koninkrijk - een belangrijke markt voor onder meer bacon - op logistieke problemen als gevolg van brexit-perikelen. Iets wat al langer speelt. 

Daarbij speelt op de achtergrond ook mee dat de vleesverwerkende industrie nog niet op volle toeren draait na de kerstvakantie. Daardoor kent de varkensmarkt een stroeve start van het nieuwe jaar, al is dit niet de directe aanleiding voor het uitstellen van de varkensprijspublicatie. Tot slot noemt Vion ook nog de oplopende coronacijfers, waardoor de toch al schaarse slachterij-medewerkers in quarantaine moeten. 

De voorlaatste weeknotering bedroeg €1,31 per kilo. Wanneer Vion de varkensprijs voor deze week wel bekendmaakt, is nog niet bekend. 

boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Vion verliest fors aantal varkens in Duitsland

Analyse Varkens

Heeft Vion rumoer effect op Duitse varkensprijs?

Nieuws Export

Lockdowns China hinderen export vlees en zuivel

Nieuws Varkens

Verschil Nederlandse en Duitse varkenspijs loopt op

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief