Shutterstock

Nieuws Varkens

Varkensbedrijf wil verder, opvolging vaak onduidelijk

18 Februari 2022 - Stef Wissink

Een groot deel van de Nederlandse varkenshouders verder wil graag verder met zijn/haar bedrijf. Dat blijkt uit een enquête onder 700 varkenshouders, uitgevoerd door AgriDirect.

Naast de bedrijven die het bedrijf ongewijzigd voort willen zetten (64%), zet zo'n 21% in op optimalisering en 12% op uitbreiding van de activiteiten. Slechts 5% geeft aan het bedrijf langzaam af te willen bouwen. Daarvan is slechts krap 3% van plan het bedrijf op korte termijn over te dragen of te verkopen.

Opvolging
Aan bedrijfshoofden boven de 55 jaar werd de vraag gesteld of er een bedrijfsopvolger bekend is. Bij 60% van de gevraagde ondernemers ontbreekt bedrijfsopvolging of is het nog onduidelijk of er een opvolger is. Bij de overige 40% is er een opvolger aanwezig, bij 17% zit deze bij in de maatschap van het bedrijf. Het gebrek aan bedrijfsopvolging zou, volgens de resultaten uit de enquête, bij de wens om het bedrijf voort te zetten tot problemen kunnen leiden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Stef Wissink

Stef Wissink is redacteur bij Boerenbusiness en schrijft over de actuele marktontwikkelingen op de zuivel- en varkensmarkt. Ook volgt hij de Nederlandse en internationale agribusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden