De Heus

Nieuws Oorlog

De Heus blijft in Rusland en dit is waarom

8 Maart 2022 - 2 reacties

Veel Westerse bedrijven trekken zich terug uit Rusland om zich daarmee te distantiëren van de oorlog die het land uitvecht in Oekraïne. Veevoerconcern De Heus, dat zowel in Rusland als Oekraïne fabrieken heeft, blijft in beide landen actief. Het bedrijf spreekt van een weloverwogen besluit om te blijven. 

De fabriek nabij de Oekraïense stad Lviv was gisteren (7 maart) nog operationeel, zo laat het veevoerconcern desgevraagd weten. "De veiligheid van onze medewerkers staat voorop. Tegelijkertijd willen wij een bijdrage leveren om eventuele voedseltekorten zoveel mogelijk te voorkomen. Daarom moeten de dieren gevoerd blijven worden en dan is de veevoerproductie cruciaal", aldus een woordvoerder. In Oekraïne telt De Heus enkele honderden medewerkers. "De meesten van hen willen blijven. Vanuit onze locaties in Polen en Slowakije bieden wij hun vrouwen en kinderen onderdak aan."

Koudijs MKorma company
Ook in Rusland produceert De Heus voer. Ook hier blijven de activiteiten op dezelfde voet doorgaan. Circa 150 kilometer ten zuidoosten van Moskou heeft De Heus daar een premix- en prestarterfabriek samen met een Russische partij in een joint venture (Koudijs MKorma company). Deze produceert jaarlijks 120.000 ton veevoer, zowel voor varkens, rund als pluimvee. 

Ook hier geldt dat De Heus, ook nu, een bijdrage wil blijven leveren aan de Russische voedselketen. Wel benadrukt de woordvoerder dat De Heus volledig achter de Westerse sancties aan Rusland staat. Of de veevoedergigant het doen van investeringen in Rusland de komende tijd gaat opschorten, is volgens de woordvoerder op dit moment niet 'im Frage'.

boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
In tijden als deze houden we je graag op de hoogte van objectieve en transparante marktinformatie, aangevuld met heldere prijzen en noteringen. Daarom haal je deze maand meer uit jouw gratis Boerenbusiness Account. Je krijgt van ons in de maand juli 10 gratis premium-artikelen cadeau. Meld je aan
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Henk. 9 Maart 2022
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/artikel/10897101/de-heus-blijft-in-rusland-en-dit-is-waarom]De Heus blijft in Rusland en dit is waarom[/url]
De Heus, Principes gaan toch voor geldelijk gewin.?????
Abonnee
Boer Jan 9 Maart 2022
Schijn dat de heus nu al problemen heeft z'n klanten van voer te voorzien.
U kunt niet meer reageren.
Boerenbusiness Award

Win jij dit jaar de Agribusiness Award?

Maak kans op een mediapakket en een vervolgtraject van ABN AMRO

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Analyse Granen & Grondstof

Tarwemarkt maakt een pas op de plaats

Analyse Granen en Grondstof

Egypte plaatst grote order voor Franse tarwe

Analyse Aardgas

Opbouw gasvoorraad wordt steeds moeilijker

Analyse Granen en Grondstof

Koopjesjagers storten zich op de tarwemarkt

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief