ForFarmers

Nieuws Beurs

Koers ForFarmers zakt door grens van 3 euro

28 April 2022 - 4 reacties

De beurskoers van ForFarmers is dinsdag 26 april door de psychologische grens van €3 gezakt, wat ook meteen een nieuw diepterecord is. Daarmee zet de dalende tendens voort.

Vorige week woensdag kreeg de koers, daags na uitkering van het dividend van €0,29 per aandeel, een behoorlijk tik. Dat is een logisch verschijnsel. In de dagen daarna zette de dalende tendens voort, die eigenlijk al duurt sinds de zomer van 2018. Toen noteerde ForFarmers nog boven de €12 per aandeel. Door zowel interne als externe factoren zijn de resultaten onder druk gekomen en daarmee is het vertrouwen van beleggers weggeëbd. Ook heeft ForFarmers halverwege maart het eigen inkoopprogramma on hold gezet.

Het aandeel van ForFarmers werd eerder door beursanalist Nico Inberg van De Aandeelhouder als ondergewaardeerd bestempeld, maar getuige de alsmaar dalende beurskoers stappen koopjesjagers (nog) niet massaal in. Wel heeft privaatbelegger Dirk Lindenbergh van Blikkenburg B.V. uit Zeist het belang uitgebreid naar 5%, zo werd deze maand bekend door de zogeheten meldingsplicht van de AFM op basis van de Wet op het financieel toezicht.

Nieuwe CEO
Volgende week donderdag (5 mei) komt ForFarmers met een trading update over het eerste kwartaal. Door de gestegen grondstofprijzen – als gevolg van de oorlog in Oekraïne – ligt het niet direct voor de hand dat de resultaten een verbetering tonen. Vanaf 1 juli treedt de nieuwe CEO aan, in de persoon van Chris Deen die overkomt van Aviko. Enige tijd daarna komt het veevoerconcern met een update van de nieuwe strategie.

boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
In tijden als deze houden we je graag op de hoogte van objectieve en transparante marktinformatie, aangevuld met heldere prijzen en noteringen. Daarom haal je deze maand meer uit jouw gratis Boerenbusiness Account. Je krijgt van ons in de maand juli 10 gratis premium-artikelen cadeau. Meld je aan
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
4 reacties
28 April 2022
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10898100/koers-forfarmers-zakt-door-grens-van-3-euro]Koers ForFarmers zakt door grens van 3 euro[/url]
Waarom zou je überhaupt aandelen FF kopen. Willen ze groeien dan moeten ze in het buitenland uitbreiden. De groei van productievolume in het buitenland gaat voor deze bedrijven gepaard met het investeren in de primaire sector om zo afzet 'te kopen'. Groei van de primaire sector in het buitenland beconcurreerd de positie van de Nederlandse boer (FF klant). De Nederlandse boer is immers sterk afhankelijk van export. FF investeerd telkens in het waterbed effect. Het volume dat er in het buitenland bijkomt gaat hierdoor in Nederland verdwijnen.

Bovendien past de strategie van de Nederlandse voerleveranciers niet bij de buitenlandse sectoren. Daar moet een organisatie veel platter te werk gaan. Dat maakt dat deze bedrijven moeite hebben met een organische groei van de afzet. Daarom kiezen deze bedrijven ervoor om afzet te kopen en dat is weer veel te duur.

Daarbij komt dat de Nederlandse klanten het niet langer zien zitten dat geld verdient aan de Nederlandse boer door deze bedrijven bij hun concurrenten in het buitenland geïnvesteerd wordt. Deze gang van zaken kost op den duur steeds meer binnenlandse klanten en volume.
Abonnee
Piet 28 April 2022
Dat is een heldere analyse. Omzet bijkopen blijft lastig want er vertrekken dan vaak klanten. Ook bij de overname van De Hoop en Vleuten Stijn was dat zo.
Abonnee
anna 28 April 2022
Toch onvoorstelbaar dat er überhaupt destijds gekozen is om een beursgenoteerd bedrijf te willen zijn. Een beursgenoteerd bedrijf heeft aandeelhouders, deze aandeelhouders roepen elke dag: wij willen meer winst. En daar wringt juist de schoen met het boerenbelang. Het boerenbelang is een matige winst. Veel winst betekend hoge prijzen!!
Kees 28 April 2022
Afzet kopen is altijd te duur, dat zag je destijds ook bij Friesland Campina, daar ging het dan om aanvoer aankopen. Bij de bouw van een yoghurt fabriek in Rusland hebben ze zelf de melkveehouderijen moeten realiseren omdat er anders te weinig aanvoer was. Nu hebben deze bedrijven hiervoor wel een flinke pot met geld tot hun beschikking, maar het is natuurlijk niet ideaal en kosten intensief.
U kunt niet meer reageren.
Boerenbusiness Award

Win jij dit jaar de Agribusiness Award?

Maak kans op een mediapakket en een vervolgtraject van ABN AMRO

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Achtergrond ForFarmers

'Britse fusie schot voor de boeg van koers ForFarmers'

Nieuws Voer

ForFarmers UK fuseert met Brits pluimveevoerbedrijf

Nieuws Beurs

Koers ForFarmers kruipt weer langzaam omhoog

Nieuws Kwartaalcijfers

ForFarmers incasseert nieuwe dreun in prestaties

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief