ForFarmers

Nieuws Kwartaalcijfers

Duidelijke trendbreuk in resultaten ForFarmers

2 Mei 2024 - Wouter Baan - 1 reactie

Kwartaal na kwartaal rapporteerde ForFarmers krimpvolumes en afkalvende winsten, maar de cijfers over het eerste kwartaal van dit jaar zijn duidelijk anders van toon. Het afgezette voervolume laat weer een lichte stijging zien, waarmee de ingezette lijn van het slot van 2023 wordt doorgezet. De Ebitda laat daarbij een overtuigend herstel zien.

Gecorrigeerd op de verkoop van de Belgische activiteiten en een overname in Polen is het afgezette voervolume met 0,2% gestegen. Over het vierde kwartaal werd ook al melding gemaakt van stijgende afzetvolume. Al kwam dit toen nog niet tot uiting in de cijfers, want die werden pas gepresenteerd in het jaarresultaat. Het verkochte mengvoervolume steeg in de eerste drie maanden van dit jaar met 1,2%. Op het eerste oog beperkte plussen, maar bij ForFarmers zal dit na aanhoudende terugval in volumes wellicht met taart gevierd worden.

Temeer omdat de winstgevendheid een sterke verbetering laat zien, nadat vorig jaar voor het eerst nipt rode cijfers werden geschreven. In het eerste kwartaal gaat de operationele winstgevendheid bijna twee keer over de kop. De Ebitda, een belangrijke graadmeter voor beleggers, stijgt met ruim 50%. Net als bij de volumes worden concrete winstcijfers niet genoemd. 

'Mooie prestatie'
Pieter Wolleswinkel, nu ruim een jaar CEO, spreekt van een mooie prestatie die hij dankt aan de ingezette koers die gericht is op een lokale aanpak. Hij laat weten dat de reorganisatie in het Verenigd Koninkrijk naar behoren gaat, net zoals de integratie van het in Polen aangekochte Piast. "Dit sterkt ons vertrouwen in het behalen van onze gestelde rendementsdoelstelling." Dit is 10% op het gemiddeld geïnvesteerde vermogen in 2025. 

Ook na een beter kwartaal geeft ForFarmers aan dat er focus blijft op kostenbeheersing. Daarbij blijven ze zich richten op groeiende en attractieve markten. Het betekent concreet dat er gezocht blijft worden naar overnames in groeimarkten. Dit is iets wat al langer een ambitie is van het beursgenoteerde bedrijf.  

Beurskoers
De koers van ForFarmers sloot gisteren op €2,42 per aandeel. Dit is beperkt hoger dan het diepterecord. Twee jaar na de beursgang die in 2016 plaatsvond, werd het aandeel voor meer dan €12 op het Damrak verhandeld. Mogelijk leiden de betere resultaten weer tot hernieuwde interesse van beleggers. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
Piet 2 Mei 2024
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10908835/duidelijke-trendbreuk-in-resultaten-forfarmers]Duidelijke trendbreuk in resultaten ForFarmers[/url]
Na regen komt zonneschijn
Reageer op dit artikel

Om te reageren op dit artikel moet u ingelogd zijn.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Analyse Voer

Middelgrote voercoöperatie ook vatbaar voor krimp

Nieuws Benoeming

ForFarmers vindt nieuwe CFO bij FrieslandCampina

Interview Pieter Wolleswinkel

ForFarmers wil na moeilijk jaar nu doorpakken

Nieuws Jaarcijfers 2023

ForFarmers sluit 2023 met nipt verlies af

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden