BB TV Sjaak van der Tak

'Op je handen zitten in stikstofdossier werkt niet'

2 Juni 2021 - 6 reacties

Het leverde hem een bak kritiek op en naar eigen zeggen 4 leden die hebben opgezegd. Toch vindt LTO-voorzitter Sjaak van der Tak in een exclusief interview op Boerenbusiness TV dat zijn organisatie een stap vooruit heeft gezet, door samen met natuur- en werkgeversorganisaties een vergaand stikstofvoorstel te doen. "Als je percentages van 70% op je af ziet komen, mag je niet op je handen blijven zitten."

Reacties
6 reacties
Abonnee
SjefO 2 Juni 2021
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/video/10892555/op-je-handen-zitten-in-stikstofdossier-werkt-niet]'Op je handen zitten in stikstofdossier werkt niet'[/url]
Eerst moet duidelijk zijn of metingen en aannames allemaal wel kloppen dan moet er tot de bodem uitgezocht worden welke partijen die deze move geregeld hebben er een dubbele agenda op na houden, en last but not least landbouw produceert stikstof en wat vangt de landbouw aan stikstof af (gewassen) het verschil .
Wat doet de rest van Nederland (bevolking,auto,industrie,vliegen,enz)
Wat zal het effect zijn als groene ammoniak ingeruild wordt tegen de vele malen schadelijke ammoniak uit de rest van Nederland
ruud hendriks 2 Juni 2021
@SjefO. In de agrarische sector is heel vaak geroepen dat er eerst meer onderzoek moet worden gedaan. Met name LTO heeft aanpassingen die CDA en VVD in de afgelopen decennia hadden voorzien telkens weer terug laten draaien met onder andere de onderzoekvraag. Daar heeft de sector nu veel last van omdat we grenzen overschrijden die we al jaren kennen.
(Een parallel is herkenbaar in de recente wetten rond dierhouderij. Iedereen voelt zich overvallen terwijl het al een jaar of 20 speelt maar elke keer weer onder het tapijt ging).
Concreet, en daar zijn betrouwbare cijfers voor die niet ter discussie staan, gaat van alle stikstof die in Nederland binnenkomt via kunstmest en buitenlands krachtvoer de helft verloren via water en lucht. met andere woorden, maar de helft wordt verkocht als product (plantaardig & dierlijk) of mest naar het buitenland. Er komt 360 kg N per ha Nederland binnen waarvan 180 wordt verkocht en de rest uitspoelt of vervluchtigd.
CBS houd jaarlijks deze invoer en uitvoer van stikstof en fosfaat van Nederland bij.
roy 2 Juni 2021
ja dus? Dankzij stikstof en fosfaat ziet Nederland groen. Weleens in het buitenland die arme zandgrond gezien?? Daar moeten we naar toe met af en toe een dorre plant. Welke idioten zitten hierachter?
Voor elk dier dat hier verdwijnt zal in het buitenland een veelvoud aan energie nodig zijn en die dieren zullen hierheen moeten zodat ze in Rotterdam verladen kunnen worden. Wat voor idee zit er dan achter dit soort regelgeving?
De natuur en het milieu gaan hier in ieder geval niks aan winnen. En de economie zal een enorme klap krijgen.
Abonnee
Jpk 3 Juni 2021
Zonde van euro’s die aan fdf en pov en Nmv besteed worden zitten niet aan de onderhandelingstafel dus holle vaten klinken het hardst.
Abonnee
Zuidboer 3 Juni 2021
Het zal niet bij 4 opzeggers blijven als deze race naar de bottom door blijft gaan dat kan ik u wel vertellen. Het gepolder met al die organisaties is niet meer in het belang van de achterban. Het gezamenlijk tot allerlei akkoorden komen om als enige sector toeschietelijk te leveren al helemaal niet. Schandalige gang van zaken. Uw leden zijn de Sjaak.........
Abonnee
petatje 4 Juni 2021
Zuidboer schreef:
Het zal niet bij 4 opzeggers blijven als deze race naar de bottom door blijft gaan dat kan ik u wel vertellen. Het gepolder met al die organisaties is niet meer in het belang van de achterban. Het gezamenlijk tot allerlei akkoorden komen om als enige sector toeschietelijk te leveren al helemaal niet. Schandalige gang van zaken. Uw leden zijn de Sjaak.........
Niet alleen die paar nog overige leden. Helaas wordt ook de massa van niet-leden mee de afgrond in getrokken door dit weggeef-organisatie model! Dat noemen ze bij LTO onbetaald meeprofiteren!!!.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Nieuws Kabinetsformatie

LTO: Juridisch alles uit kast tegen massale onteigening

Opinie Jaap Majoor

Is de LTO wel of niet voor de boeren?

Politiek Stikstof

AgriNL implodeert na publicatie actieplan stikstof

Nieuws Stikstof

LTO Overijssel stapt uit gebiedsoverleg stikstof

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief