Sjaak van der Tak

glastuinbouw sjaak van der tak

Nieuws Belangenbehartiging

Van der Tak reageert op rol bij subsidiefraude

LTO-voorzitter Sjaak van der Tak heeft volgens berichten in het Financieele Dagblad een bedenkelijke rol gespeeld bij het niet terugbetalen van te veel betaalde GMO-subsidies door het inmiddels failliete FresQ. Brussel eist ruim €52 miljoen terug.
27 Januari 2022
glastuinbouw sjaak van der tak

Nieuws Coalitieakkoord

'Verdeling geld stoppers en innovatie moet beter'

Voor een stikstof- en transitiefonds is €25 miljard uitgetrokken. 'Het zijn terecht vele miljarden, maar het tijdspad en de uitvoering zijn problematisch', reageert LTO-voorzitter Sjaak van der Tak op de plannen voor de landbouw die in het woensdag 15 december gepresenteerde coalitieakkoord staan. Ook vindt hij dat de verdeling van gelden tussen stoppers en innovatie anders moet.
16 December 2021
glastuinbouw sjaak van der tak

Nieuws Kabinetsformatie

LTO: Juridisch alles uit kast tegen massale onteigening

Mocht onteigening kabinetsbeleid worden, dan haalt LTO Nederland samen met boeren alles uit de kast om dat juridisch aan te vechten. 'Met jarenlange vertraging tot gevolg', waarschuwt LTO-voorzitter Sjaak van der Tak op de website van de organisatie.
29 Oktober 2021
natuur bos

Opinie Sjaak vd Tak en Roy Meijer

Staar je niet blind op de stikstofmodellen

Het Korenburgerveen bij Winterswijk is een mooi stukje natuur. Volgens de theoretische stikstofmodellen gaat het niet goed met dit Natura 2000-gebied. Maar onderzoekers treffen er natuur aan die alleen maar mooier wordt.
27 Oktober 2021
sjaak van der tak

Opinie Jaap Majoor

Is de LTO wel of niet voor de boeren?

Ik las het interview met u, Sjaak van der Tak, voorzitter van LTO Nederland. U vindt blijkbaar dat het stikstofprobleem, hoofdzakelijk veroorzaakt wordt door de boeren.
26 Oktober 2021
koeien padstelling

Politiek Stikstof

AgriNL implodeert na publicatie actieplan stikstof

Binnen AgriNL, de netwerkorganisatie van elf bedrijven in de agribusiness en LTO Nederland, is hommeles ontstaan over het gisteren (dinsdag 12 oktober) gepresenteerde Actieplan voor de toekomst van de agrifoodsector. Steeds meer leden nemen afstand van het plan.
13 Oktober 2021
sjaak van der tak

BB TV Sjaak van der Tak

'Op je handen zitten in stikstofdossier werkt niet'

Het leverde hem een bak kritiek op en naar eigen zeggen 4 leden die hebben opgezegd. Toch vindt LTO-voorzitter Sjaak van der Tak in een exclusief interview op Boerenbusiness TV dat zijn organisatie een stap vooruit heeft gezet, door samen met natuur- en werkgeversorganisaties een vergaand stikstofvoorstel te doen. 'Als je percentages van 70% op je af ziet komen, mag je niet op je handen blijven zitten.'
2 Juni 2021
Boerenbusiness

Opinie Vergaderboer Twee

Hoe kunnen we de boerenrijen sluiten?

Dat is de vraag die achterblijft. We schrijven maandag 26 april anno 2021 in de avond. The roast of Sjaak van der Tak is net afgerond. Waar ging het over?
28 April 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox