Varkensprijs komt niet van de grond voor de kerst

De stabilisatie van de Duitse varkensprijs in week 48/49 zorgde ervoor dat de hoop op een prijsstijging voor de feestdagen opleefde.

In week 49/50 blijft de Duitse notering opnieuw onveranderd, waardoor het de vraag is of er voor de kerst nog een stap omhoog kan worden gezet. Verder heeft de Europese Commissie ingestemd met particuliere opslag van varkensvlees. Marktwatcher Elze Kuiper zegt dat dit positief is voor de periode na de feestdagen. 

2 December 2015|Boerenbusiness Marktflits

5 reacties
Reacties Reageer
Gebruiker
Gerrit 2 December 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/video/markten/video/10867112/Varkensprijs-komt-niet-van-de-grond-voor-de-kerst]Varkensprijs komt niet van de grond voor de kerst[/url]
Deze week heeft men liever meer dan minder varkens meld mijn handelaar. Mag best wat meer laden zegt hij. Geen probleem. Wordt blijkbaar toch aan verdient>!!!
Gebruiker
Jan 10 3 December 2015
Ja de varkensboertjes worden weer mooi bij de bok gedaan. Deze week had er 3 tot 5 cent bij de prijs op gemoeten. Maar onder druk van de slachterijen gebeurt dat weer niet.
wedden dat ze met de feestdagen als er weer een slacht dag uitvalt de prijs met geweld laten zakken.
Gebruiker
BB abonnee
WW 3 December 2015
Zolang wij ze netjes blijven leveren zal aan de huidige situatie weinig veranderen. Iedereen verdiend aan het varken en hoe meer verlies voor ons als varkenshouder hoe hoger de winst in de rest van de keten.
Alle varkens worden geslacht en het vlees word verkocht. De export naar derde landen is met de goedkope euro nog nooit zo makkelijk gegaan maar wij als varkenshouder zien er niks van terug. Oorzaak, er zijn er teveel??? Nee wij hebben de regie niet. Kijk naar de granen, een overvloed maar zakt de prijs tot het niveau van 2006, nee ze bederven hun eigen markt niet en zolang wij de varkens naar de slachterij sturen en zelfs de moeite nog niet nemen om onze eigen prijs te bepalen, waarom zou het dan gaan veranderen. In Engeland is het pas veranderd toen er 50% van de varkens weg waren. Wij maar denken, het komt vanzelf weer goed.
De enigste kans is om de prijs te laten stijgen volgende week is om de slachterijen duidelijk te maken dat ze de poort dicht krijgen als er maandag geen +0.05 komt.
Dat kun je niet maken hoor ik er al wat roepen. Westfleisch deed het dinsdag toch ook door met heel veel machtsvertoon de markt naar zijn hand te zetten.
Zolang slachterijen straffeloos elke verlaging door kunnen berekenen naar de vleesvarkenshouder zal het niks veranderen
Gebruiker
Winner 3 December 2015
WW heeft in mijn ogen helemaal gelijk, een verhoging voor de komende 2 weken zit er zeker in, en zou alleen maar rechtvaardig zijn.
Laat die varkenshouders die rechtstreeks hun varkens aan de slachterij leveren hun onderhandelingskwaliteiten maar eens aanspreken, en niet leveren komende weken voor minder als 5 cent verhoging, zij hebben de grootse aantallen, en kunnen wat druk zetten, de macht van de handelaren is toch op zijn retour, terwijl zij wel de positie hebben om snel van afnemer te kunnen switchen als de prijs er niet op lijkt.
Dus doe je best bij de 3 grootste rechtstreekse inkopers in Nederland !!!
Gebruiker
KENNER 3 December 2015
WW, jij weet net zo goed als de slachterijen dat boeren net kikkers in een kruiwagen zijn; er springen er altijd wat uit. Je krijgt het nooit voor elkaar een slachterij droog te zetten. Het staat een ieder vrij om een aantal weken niet te leveren, wie wil/kan zijn varkens 130 Kg laten worden....? Als je als producent vind dat je te weinig krijgt heb je 2 keuzes; duurder verkopen of stoppen met produceren.....
Gebruiker
BB abonnee
boereke 3 December 2015
kenner wil dus voor deze prijzen blijven produceren,of anders moet hij maar eens uitleggen hoe je ze duurder kan verkopen
U kunt niet meer reageren.