Shutterstock

Nieuws Droogte

Gortdroog Australië krijgt eindelijk de volle laag

4 November 2019 - Wouter Baan

De boeren in Australië kunnen hun geluk niet op. Na jaren van droogte, is het land afgelopen weekend eindelijk getrakteerd op hevige regenval. Dit is iets wat het gortdroge land goed kan gebruiken. Op sociale media wordt dan ook uitgelaten gereageerd.

In Australië is neerslag broodnodig, want het gaat al 3 jaar gebukt onder aanhoudende droogte. De zomer in 2018 was zelfs de droogste in 50 jaar tijd. Vooral in de staten New South Wales (in het oosten) en Queensland (noordoosten) is de situatie nijpend. De droogte heeft daarom ook diepe sporen getrokken. Zo is de melkproductie in Australië flink gedecimeerd, terwijl ook de tarweoogst afgelopen jaren lager uitpakte.

Ook rezen de voerprijzen de pan uit. De situatie was afgelopen jaar zelfs zo nijpend dat de boeren hun koeien moesten slachten, omdat er niet genoeg ruwvoer drinkwater was.

Lokaal 95 millimeter regen
Ook het voorjaar van deze zomer begon droog. Tot vorig weekend viel er nauwelijks regen. De afgelopen dagen is er echter veel regen gevallen. Op veel plekken in New South Wales viel ruim 20 millimeter neerslag. Lokaal stroomde de regenmeter tot zelfs 95 millimeter vol. 

De regen, die gepaard ging met zware windstoten, is door de 'Aussies' met open armen ontvangen. Op Twitter (en op andere social media) reageren boeren dan ook uitgelaten. Ondanks de regenval van de afgelopen dagen voorzien meteorologen opnieuw een droge zomer. 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Weerupdate met Robert de Vries

Stevige weersomslag op komst in West-Europa

Weerupdate met Robert de Vries

Winter ver weg met zeer hoge temperaturen

Weerupdate met Robert de Vries

Nat en zacht weer heerst, maar kou zit wel dichtbij

Weerupdate met Robert de Vries

Na regen steekt nu ook nachtvorst de kop op

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden