Shutterstock

Nieuws Stikstof

Kort geding Mesdagfonds over stikstofdata RIVM

12 December 2019 - 1 reactie

Mesdag Zuivelfonds en Stikstofclaim hebben een kort geding aangespannen tegen de Staat en het RIVM. Zij eisen openheid en transparantie in de stikstofberekeningen en onderliggende data. Het kort geding dient vrijdagochtend 13 december al.

De organisaties dringen al langer aan op het beschikbaar maken van alle data en informatie over de uitstoot van stikstof. De data en berekeningen vormen de grondslag voor de nieuwe wetgeving (de spoedwet) vanuit het kabinet en de beleidsregels van de provincies. "De onderbouwing van die wetgeving is op basis van de beschikbare informatie niet te controleren", zo motiveren het Mesdag Zuivelfonds en Stikstofclaim. 

Hechten aan transparantie
De stichtingen hebben al eerder procedures tegen het RIVM en de Staat aangespannen, maar dit heeft volgens de 2 partijen slechts een deel van de gewenste informatie opgeleverd. Volgens hen heeft RIVM gemeld dat 'een juridische toets' het meetinstituut ervan weerhoudt alle informatie beschikbaar te stellen. De stichtingen benadrukken dat minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) met regelmaat in de media gezegd waarde te hechten aan transparantie. "Maar, hiervan blijkt nog geen sprake", zo laten de organisaties weten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Bouma 12 December 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/financieel/artikel/10885000/kort-geding-mesdagfonds-over-stikstofdata-rivm]Kort geding Mesdagfonds over stikstofdata RIVM[/url]
ik hoop dat rutten hier nou eindelijk is van oprut! nexit
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws Mest

Van der Wal vliegt uit bocht met ammoniak top 100

Analyse Stikstof

Stikstofbeleid raakt steeds meer verzand in chaos

Nieuws Stikstof

RIVM: stikstofprobleem vraagt overmaat aan beleid

Nieuws Stikstof

25 kilometergrens kwam beleidsmakers beste uit

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief