Stikstofclaim

groenbemester

Achtergrond Nitraatrichtlijn

Veel open eindjes in de nitraatrichtlijn

De sectororganisaties hebben gematigd positief gereageerd op het zevende Actieprogramma Nitraatrichtlijn, dat op vrijdag 26 november door minister Carola Schouten is gepresenteerd. De scherpste randjes zijn er af, maar nog veel moet nader worden uitgewerkt. Wat wel duidelijk is, is dat ingrijpende maatregelen blijven bestaan en de onrust in de sector daarmee nog niet is verdwenen.
1 December 2021
Boerenbusiness vergunning

Nieuws Politiek

SSC dringt aan op snelle legalisatie PAS-melders

Stichting Stikstofclaim (SSC) dringt in een brief aan demissionair minister Carola Schouten (LNV) opnieuw aan om haast te maken met de legalisering van de PAS-meldingen en -vrijstellingen. 'Elke dag wordt meer en meer duidelijk dat legalisering van deze groep bedrijven, die buiten hun schuld in deze situatie zitten, een mission impossible gaat worden.'
19 Juli 2021
weide koeien mist

Nieuws Stikstofcrisis

Draagvlak stikstofplan LTO ver te zoeken

Het draagvlak in de agrarische sector voor het stikstofplan dat LTO Nederland heeft gelanceerd met Natuurmonumenten, Natuur&Milieu, Bouwend Nederland en VNO-NCW, is ver te zoeken. Buiten LTO keurt vrijwel elke andere boerenorganisatie het plan af. Ook het Planbureau voor de Leefomgeving wil het niet doorrekenen.
30 Mei 2021
veevoer voer melkveebedrijf koeien ruwvoer

Nieuws Stikstofcrisis

Vertraging in kort geding voermaatregel Schouten

Het kort geding dat de Agri Facts en Stikstofclaim vorige week vrijdag hebben aangespannen tegen de krachtvoerregeling van landbouwminister Carola Schouten, heeft vertraging opgelopen. De stichtingen willen de onderbouwing van de ministeriële voermaatregel boven water krijgen. 
21 Juli 2020
rechtbank

Nieuws Stikstof

Kort geding Mesdagfonds over stikstofdata RIVM

Mesdag Zuivelfonds en Stikstofclaim hebben een kort geding aangespannen tegen de Staat en het RIVM. Zij eisen openheid en transparantie in de stikstofberekeningen en onderliggende data. Het kort geding dient vrijdagochtend 13 december al.
12 December 2019
boos vuist boerenprotest

Nieuws RIVM

Stikstofclaim eist opheldering van RIVM

Advocaten die namens de organisatie 'Stikstofclaim' spreken, verzoeken het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) om het AERIUS-model volledig openbaar te maken. Dit model biedt experts mogelijkheden om te controleren of de berekeningen over de stikstofdepositie kloppen.
5 November 2019
financieel rekenen euro rekenmachine

Nieuws Stikstof

Stikstofclaim: schade voor boer verhalen op overheid

Agrarische ondernemers die te maken krijgen met de door het kabinet aangekondigde stikstofmaatregelen, kunnen de schade eventueel op de overheid gaan verhalen. De nieuwe Stichting Stikstofclaim wil zich hiervoor gaan inzetten.
8 Oktober 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden