Boerenbusiness Agribusiness Award

Animo Agribusiness Award toont grote innovatiekracht

17 September 2021

De innovatiekracht van de Nederlandse agribusiness laat zich niet afleiden door crises als de coronapandemie of het stikstofdossier. Boerenbusiness heeft de afgelopen maanden weer veel aanmeldingen ontvangen voor de jaarlijkse Agribusiness Award. Dé prijs voor innovatieve producten of diensten met financieel voordeel voor de boer.

In totaal heeft de redactie van Boerenbusiness 26 aanmeldingen mogen ontvangen van bedrijven en organisaties die met hun product of dienst meedingen naar deze erkenning voor hun prestatie. Dat is er 1 minder dan vorig jaar. Boerenbusiness is zeer content met het aantal en de kwaliteit van de inzenders, vertelt hoofdredacteur Eric de Lijster. "De agrarische sector krijgt bijzonder veel voor haar kiezen in deze periode. Juist dan is het mooi om te zien dat bedrijven zeer vindingrijk zijn in het creëren van innovatieve oplossingen waar de boer zijn voordeel mee kan doen." 

Oplossingsgericht
Juist die creativiteit en vindingrijkheid is de reden dat Boerenbusiness de Award in het leven geroepen heeft. Het toont de veerkracht van de sector en biedt inspiratie en motivatie voor anderen om ook aan de slag te gaan. Innovaties op het gebied van het verbeteren van de duurzaamheid in teelten of het beperken van de stikstofuitstoot zijn bijvoorbeeld veelvuldig te vinden in de aanmeldingen.

Nu de aanmeldtermijn gesloten is, is het aan de onafhankelijke vakjury onder leiding van Aalt Dijkhuizen om de genomineerden te kiezen. "Opnieuw zien we een groot aantal aanmeldingen van uitstekende kwaliteit. Het is goed om te zien dat de agri- en foodsector blijft innoveren. Een interessante klus weer voor de jury om hier de winnaar uit vast te stellen", aldus Dijkhuizen.

Pitchen
Uit de inzendingen selecteert de jury 3 tot 5 finalisten. Deze finalisten worden begin november bekendgemaakt. De genomineerden krijgen de gelegenheid om hun inzending persoonlijk aan de jury toe te lichten. Na deze presentaties hakt de jury uiteindelijk de knoop door en kiest de winnaar. De Agribusiness Award wordt op donderdag 25 november uitgereikt op het hoofdkantoor van ABN Amro in Amsterdam. De eerdere winnaars van de Award zijn CowManager (2019) en Limagrain Nederland (2020).

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Boerenbusiness Agribusiness Award

Innovaties laten zich gelden bij Agribusiness Award

Boerenbusiness Agribusiness Award

Bayer: akkerbouw vergroent

Boerenbusiness Agribusiness Award

‘De Gazoo gaat de strijd aan met het stikstofprobleem’

Boerenbusiness Agribusiness Award

‘Innovatie blijft belangrijk, ook in tegenspoed'

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief