Problemen nog niet voorbij

Water vernietigt 5 procent Beierse aardappelen

7 Juni 2013 - Redactie Boerenbusiness

Hoewel het Zuidoosten van Duitsland te maken heeft met overstromingen die lokaal flinke schade veroorzaken aan het aardappelareaal, kampt het Westen van Duitsland met een tekort aan water. Dit zegt Ferdi Buffen, directeur van Weuthen Agrarhandel.

Met name in de deelstaat Beieren veroorzaakt het wateroverschot schade. Deze deelstaat heeft een aardappelareaal van in totaal 44.500 hectare. Buffen schat dat 4 tot 6 procent van het areaal in bepaalde gebieden verloren is gegaan. Daarnaast heeft het zuiden te maken met problemen als bacterieziekten. Ook in streken van Oost-Duitsland en Oostenrijk is een verglijkbaar oppervlakte verloren gegaan.

Volgens Buffen zijn de problemen in vergelijking met het totale Duitse areaal klein, maar veroorzaakt het water in bepaalde gebieden forse schade. Dit geldt ook voor streken in de buurt van Hannover waar in enkele dagen 150 millimeter regen is gevallen. Met nieuwe onweersbuien in het vooruitzicht zijn de problemen nog niet voorbij.

In het Westen van Duitsland is er echter sprake van een tegenovergestelde situatie. Buffen zegt dat hier een tekort aan water is en dat het Duitse ministerie van Landbouw adviseert om volgende week te beginnen met beregenen. 60 tot 70 procent van het areaal heeft te maken met droogte.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Weerupdate met Robert de Vries

Ook na uiterst nat april blijft weer een achtbaan

Weerupdate met Robert de Vries

Stevige weersomslag op komst in West-Europa

Weerupdate met Robert de Vries

Winter ver weg met zeer hoge temperaturen

Weerupdate met Robert de Vries

Nat en zacht weer heerst, maar kou zit wel dichtbij

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden