Shutterstock

Nieuws Aardappelen

McDonald's helpt teler bij verbeteren van bodem

29 September 2020 - Kimberly Bakker - 3 reacties

McDonald's zet, in samenwerking met leverancier McCain, een fonds op om aardappeltelers in het Verenigd Koninkrijk te ondersteunen bij het gebruik van innovatieve technieken en technologieën om de bodemkwaliteit en het waterbeheer te verbeteren. Op deze manier willen de bedrijven een bijdrage leveren aan de klimaatdoelen van de overheid.

Het zogenoemde 'Sustainable MacFries Fund' heeft als voornaamste doel om aardappeltelers te helpen bij het verbeteren van de bodemkwaliteit en waterbeheer. Om dat te realiseren, verstrekken McDonald's en McCain gezamenlijk circa €1 miljoen aan subsidies. Met deze financiering kunnen boeren onderzoek doen naar hun bodem- en watergebruik. De bedrijven leggen de bal niet louter bij de teler, want ze willen ook nieuw onderzoek financieren om zodoende inzicht te krijgen in bijvoorbeeld de voordelen van het gebruik van bodembedekkers.

Bijdrage leveren aan klimaatdoelen
De bedrijven willen met het fonds een indirecte bijdrage leveren aan de klimaatdoelen van de overheid. In 2017 was de land- en tuinbouwsector goed voor 12% van de nationale emissies. Het doel is om dit tegen 2050 stevig te reduceren. "Met het feit dat wij onze beroemde frites niet kunnen serveren zonder de steun van de ruim 23.000 Britse en Ierse boeren die aan ons leveren, is het nodig dat we een bijdrage leveren", zo vertelt Nina Prichard, hoofd duurzame en ethische inkoop bij McDonald's. "Het Sustainable MacFries Fund verstrekt samen met McCain financiering om de duurzaamheid bij aardappeltelers te vergroten."

Dat het thema klimaatverandering bij McCain hoog op de agenda staat, blijkt uit het feit dat de fritesproducent een maand terug bekendmaakte om miljoenen te investeren op dit onderwerp. De producent maakt bijna €28 miljoen vrij om aardappeltelers in het Verenigd Koninkrijk te helpen zich beter te wapenen tegen de gevolgen van klimaatverandering en de coronacrisis.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
boer jan 29 September 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/akkerbouw/aardappelen/artikel/10889487/mcdonald-s-helpt-teler-bij-verbeteren-van-bodem]McDonald's helpt teler bij verbeteren van bodem[/url]
betalen de juiste prijs voor aardappelen, boeren produceren al duurzaam !
patatje 1 Oktober 2020
amper 10 of 15 euro voor 100 kg aardappelen bij de boer, maar meer dan 2 euro voor 150 gram friet bij McDonald's ! Hoe lang nog worden wij voor de gek gehouden ?
Abonnee
kikker 1 Oktober 2020
Ze kunnen bij mc d beter kleine duurzame zonnepaneeltjes weggeven bij hun happy meal past mooi bij het kleine prijsje dat ze voor hun duurzaam geteelde grondstoffen betalen.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
aardappel noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws Emissies

McDonald's sluit bondje met FrieslandCampina

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox