Agrifoto

Nieuws Aardappelen

Investeerders zien potentie in hybride aardappel

22 Juli 2021 - Jurphaas Lugtenburg

Aardappelveredelingsbedrijf Solynta heeft een bedrag van €21 miljoen opgehaald bij een groep investeerders. Het Wageningse bedrijf wil met het geld de groei versnellen, de productontwikkeling verbreden en de commerciële organisatie opschalen.

Solynta heeft een techniek ontwikkeld voor hybride aardappelen. In plaats van het traditionele pootgoed werkt het bedrijf aan aardappelzaaizaad, true potato seed (TPS). De nieuwe rassen zijn vrij van virusziek doordat eventuele infecties uit het pootgoed niet worden meegenomen van het oude naar het nieuwe teeltjaar. Met de nieuwe techniek kunnen nieuwe rassen sneller ontwikkeld worden en kan beter worden ingespeeld op specifieke eigenschappen waar de markt om vraagt. Daarnaast biedt TPS ook logistieke voordelen. Circa 25 gram zaad staat namelijk gelijk aan 2.500 kilo pootgoed.

Opschalen
"Met deze financieringsronde kunnen we de eerder behaalde successen verder uitbouwen en de focus op de downstream activiteiten versterken", zegt Hein Kruyt directeur van Solynta in een persbericht. "Dit zal Solynta in staat stellen de product pipeline en de marktgerichte activiteiten agressief te versnellen".

Innovation Industries en Fortissimo zijn de belangrijkste investeerders in Solynta. Beide durfkapitalisten laten weten onder de indruk te zijn van de enorme voortgang die Solynta reeds geboekt heeft. "We zijn er trots op Solynta te ondersteunen op weg naar het revolutioneren van de aardappelveredeling en het volledig benutten van de potentie van de aardappel om de wereld te voeden", zegt Harm de Vries, partner bij Innovation Industries.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jurphaas Lugtenburg

Is redacteur bij Boerenbusiness en focust zich vooral op de akkerbouwsectoren en de voer- en energiemarkt. Ook heeft Jurphaas zelf een akkerbouwbedrijf op Voorne-Putten (Zuid-Holland). Wekelijks presenteert hij de Marktflits Granen
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Analyse Aardappelen

Pootgoedcrisis naar een kookpunt

Nieuws Aardappelen

HZPC presenteert 35% hogere pootgoedprijs

Nieuws Aardappelen

Agrico breidt areaal uit door overname TPC

Nieuws pootaardappelen

Verlagingspercentage nacontrole is 31 procent

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden